Zdravljenje aken ne pozna bližnjic

Ko vas preseneti lastno telo in se v njem ne počutite več kot prej, je celosten pristop k zdravljenju najboljša rešitev. 

Lepota, 5. 7. 2022
Zdravljenje aken ne pozna bližnjic - Foto: Aleksandra Saša Prelesnik

Akne so nekaj, o čemer pogosto slišimo, a se z njimi zares spoznamo šele, ko jih (prvič) občutimo na lastni koži. Takrat dobijo popolnoma nov pomen in lahko postanejo povod, da začnemo poslušati lastno telo. Kaj kmalu po njihovem pojavu namreč sledi ugotovitev, da pot do ozdravitve ne pozna bližnjic in zahteva veliko mero lastne prizadevnosti, prav zato pa je izbira ustreznega zdravljenja že na začetku ključnega pomena.

V dermatološkem centru DERM nudijo številne metode zdravljenja aken, med njimi tudi tiste najbolj napredne.

Najpogostejši vzgib večine ljudi v takih trenutkih je namreč ravno iskanje hitrih rešitev, ki bi kožo čim prej povrnile v prvotno stanje, a prav takrat se je dobro ustaviti in za hip premisliti o nadaljnjih korakih. Neredko se namreč zatečemo k mrzličnemu nakupovanju drogerijskih izdelkov, obiskom najbližjega lepotnega salona ali celo uporabi domačih pripravkov, ki pa jih stroka močno odsvetuje. A vse te bližnjice so vse prej kot to, saj je najučinkovitejša pot prav tista, ki nam morda ob začetku spoprijemanja s to pogosto boleznijo kože ne pade na pamet oz. jo vidimo šele kot enega izmed poznejših korakov v primeru poslabšanja stanja. Preventiva pa ima z razlogom že leta boljši sloves od kurative. "Lažje je, če pacienti dermatološko pomoč poiščejo že pri blažjih oblikah aken oz. na začetku bolezni, saj jim lahko primerno svetujemo in s tem skrajšamo potek bolezni in omilimo nastajanje sprememb," pove Blanka Zagoričnik Opara, dr. med., spec. dermatologije.

Blanka Zagoričnik Opara, dr. med., spec. dermatologije in vodja dermatološkega centra DERM.

Čeprav so akne pogoste, so pri vsakem posamezniku namreč specifične in nosijo svojo zgodbo, ki jo lahko razvozla le dobra mera strokovnega znanja in izkušenj. Usposobljen dermatolog je tako sila pomemben.  

Možnosti za uspeh pa so še toliko večje, če se lahko po strokovno obravnavo zatečemo nekam, kjer na enem mestu nudijo širok spekter storitev za zdravljenje aken, od dermatološke obravnave in kozmetične nege do svetovanja pri uporabi preparatov. Pravi naslov za to je Dermatološki center Derm v Ljubljani, kjer verjamejo v celovito obravnavo vsakega pacienta. 

Prijeten ambient dermatološkega centra DERM.

Nudijo tako lokalno in sistemsko terapijo zdravljenja aken, ki se lahko kombinira z novejšimi fizikalnimi metodami zdravljenja, npr. LED-terapijo in laserskim zdravljenjem aken. "Zdravljenje aken je vedno individualno, odvisno je od stanja na koži ter od želje bolnikov. Običajno kombiniramo različne metode zdravljenja, saj je tako zdravljenje uspešnejše. Po končanem zdravljenju, ko se akne popolnoma umirijo, izvajamo tudi korekcijo brazgotin," doda Blanka Zagoričnik Opara, sicer vodja dermatološkega centra DERM. Pot do kože brez aken pa se ne konča le pri obisku njihovega centra, saj pacientom svetujejo tudi, kako za svojo kožo poskrbeti doma. 

Svoje paciente opremijo tudi s koristnimi napotki za uporabo preparatov.

Pri njih boste v dobrih rokah, saj v svoji dermatološki ambulanti zdravijo veliko bolnikov z aknami. Med njimi je največ mladih, vedno pogosteje pa jih obiščejo tudi odrasli. "Pogosteje se akne pojavijo pri ženskah, lahko celo prvič v življenju. Pogosto nas obiščejo odrasli, moški in ženske, ki imajo že vse življenje težave s kožo in bi jo radi pozdravili," še zaključi dermatologinja Blanka Zagoričnik Opara.

Verjamejo v kakovost in celovito obravnavo na vsakem koraku zdravljenja aken.

Olajšajte si torej to pot z obiskom Dermatološkega centra Derm, saj vam bo koža zagotovo hvaležna! Več o njihovih storitvah in postopkih si lahko preberete na njihovi novi spletni strani.

Fotografije: Aleksandra Saša Prelesnik

Preberite še: Selenina skrivnost za poudarjene trepalnice: Njen trik bo za vedno spremenil vašo rutino ličenja

Priporočamo tudi: Zakaj ne smete ponovno uporabiti kreme za sončenje iz prejšnjega leta: Poskrbite za svojo kožo in jo negujte

Najbolj brano