Video: Pomlajeni v enem samem posegu

V slogu resničnostnih šovov o estetskih posegih smo se odločili raziskati, kako poteka injiciranje polnila s hialuronsko kislino.

Lepota, 30. 8. 2012
Video: Pomlajeni v enem samem posegu

Obiskali smo center Estetika Medartis v Ljubljani, kjer nudijo vrsto estetskih posegov, namenjenim pomlajevanju obraza in telesa. Tam nam je specialistka estetske in plastične kirurgije Nina Suvorov demonstrirala omenjeni postopek.

Uporablja se za glajenje gub in gubic po obrazu, za dodajanje volumna na ustnicah, skratka: poleg botoksa je tretma s hialuronsko kislino eden izmed najbolj zaželenih postopkov pomlajevanja na svetu. Skorajda ni zvezdnice, ki ne bi tega poskusila.

Na splošno velja, da je botulin toksin (pogovorno botoks) bolj primeren za dinamične, torej mimične gube, hialuronska kislina pa za bolj globoke, statične gube, ki niso odvisne od obrazne mimike. Večkrat je za doseganje optimalnega rezultata priporočljiva kombinacija obeh metod.

Koža s staranjem in izpostavljenostjo škodljivim dejavnikom izgublja naravno vlažilno snov, imenovano hialuronska kislina (HA), ki je prisotna v vsem telesu. Z uporabo dermalnih polnil ali filerjev, ki vsebujejo hialuronsko kislino, koži na naraven, učinkovit in varen način povrnemo volumen, elastičnost in mladosten videz.

Primerna je tako za ženske kot moške, ki želijo:
- omilitev statičnih gub (najbolj moteče so običajno nazolabialne, glabelarne, marionetne gube, horizontalne gube načelu ter ob očesnih kotičkih);
- oblikovanje ali povečanje ustnic;
- oblikovanje ali povečanje lic;
- povečanje brade;
- poudarjanje spodnje čeljusti pri moških;
- oblikovanje nosu (korekcija nosne grbe, kriv nosni hrbet);
- zapolnitev nepravilnosti obraza, prirojenih ali nastalih kot posledica staranja (npr.  povešenje kože, atrofija mehkih tkiv ipd.).

Trajanje učinkov je različno, odvisno od vrste uporabljenega polnila. Vrsto preparata hialuronske kisline strokovnjaki izberejo na podlagi tega, kako globoka je guba, od tega pa je odvisna tudi obstojnost, ki je običajno med 6 in 12 meseci, pri najgostejših preparatih, ki jih uporabljajo za oblikovanje kontur obraza (lic, brade, spodnje čeljusti), pa celo do 18 mesecev. Trajanje učinka je poleg tega odvisno tudi od strukture kože, načina življenja, starosti, mesta vnosa in tehnike vbrizgavanja.

Če vas je že od nekdaj zanimalo, kako se reči streže, si postopek injiciranja oglejte v videu.

Pomlajeni v enem samem posegu

Najbolj brano