5 minut, ki bo spremenilo vašo kožo za vedno (napotki Elle uredništva)

Obstojno in prepričljivo ličenje je odvisno od kakovosti ličil kot od nege pred ličenjem. Ni nujno, da so dnevni rituali čiščenja, toniranja, vlaženja in pomlajevanja zapleteni, da bi bili učinkoviti. Lahko jih celo skrčimo na pet do šest korakov. Po nekdaj dneh novega rituala boste ugotovili, da zanj ne potrebujete več kot pet minut. Napeta in sijoča koža, na kateri bodo ličila ovstojna ves dan, bo dovolj velika nagrada in motivacija za vztrajanje.

PRVI KORAK

Dvakratno čiščenje

Ta korak pomeni higienski minimum v dnevni rutini. Z nežnimi masažnimi gibi nanesite izdelek za čiščenje obraza in ga nato odstranite z blazinico, prepojeno z losjonom.

DRUGI KORAK

Luščenje kože

To je drugo ime za nežni piling ali odstranjevanje odmrlih celic s površine brez grobih zrnc.

Iz Shiseidove linije Waso priporočamo gel za čiščenje Quick Gentle Cleanser, vlažilni losjon Fresh Jelly Lotion in nežni piling Soft + Cushy Polisher.

TRETJI KORAK

Okoli oči

POspeševanje mikrocirkulacije na občutljivem delu obraza je občutljivo delo in najbolje opravljenjo s kovinskim aplikatorjem, ki s hlajenjem vpliva na zmanjševanje zabuhlosti. 

Vitaminski serum v obliki roll-ona in 10 parov briljantnih obližev za podočnjake, Le Lift, Flash Eye Revitalizer, Chanel. Tretma za spodbujanje rasti trepalnic, Lipocils Expert, Talika.

ČETRTI KORAK

Serum

Različni deli obraza imajo različne potrebe. Na čelu in okoli vratu imate na primer težave z gubami, drugje pa imate suho kožo. Za vsak predel uporabite ustrezen serum.

Pomlajevalni serum One Essential, Skin Boosting Super Serum, Dior. Intenzivno vlaženje: Hydraphase Intense Serum, La Roche-Posay.

PETI KORAK

Oljni premaz

Uporaba oljnih preparatov po serumu ali namesto njega zagotavlja dolgotrajno globoko vlaženje in omogoča lažje prodiranje sestavin globje v kožo.

Koktajl naravnih olj sivke, rožmarina, kamilice in ognjiča je obogaten z vitaminom A in E v izdelku PurCellin Oil, ki omogoča hitro vpijanje, Bio_Oil.

ŠESTI KORAK

Vlažilna krema

Med nanašanjem kreme imate odlično priložnost za mini masažo obraza. S krožnimi gibi prstanca in sredinca jo razmažite po celotnem obrazy. 

Emulzija olja v vodi je ustvarejna za suho in občutljivo kožo in je odlična podlaga za ličila, AquuaPorin Active, Eucerin. 

Pripravila in priredila: Manca Pogačar
Fotografije: Profimedia

Preberite še: → ZATO je Tanja Ribič vsako nedeljo na televiziji brezhibna!
Priporočamo tudi: → Kakšen naj bo vaš jedilnik v tednu med menstruacijo?

Najbolj brano