Vrača se najbolj neprivlačen lepotni trend, ki ga nihče od nas ni več pričakoval. Bi ga še kdaj poskusili?

Čeprav so bile v zadnjem desetletju debele obrvi postavljene kot resničen lepotni ideal, se njihova ultra tanka različica morda vse bolj uveljavlja kot trend leta.

Vrača se najbolj neprivlačen lepotni trend, ki ga nihče od nas ni več pričakoval. Bi ga še kdaj poskusili? - Foto: Profimedia

Med največjimi obsedenostmi našega vsakdana so naše obrvi zlahka na vrhu lestvice. Česanje v popolno obliko pred odhodom iz kopalnice je lahko prava slovesnost ali uganka. Povedati je treba, da lahko obrvi popolnoma spremenijo obraz. In če so naše obrvi že skoraj deset let debele, goste in dolege, bi se stvari letos lahko spremenile. Da, vrhovna vladavina Care Delevingne in njenih divjih obrvi prihaja h koncu.

A kakšen bo trend obrvi v prihodnjih sezonah? Napoveduje se vrnitev obrvi s konca devetdesetih let. Priklicali bomo Lindo Evangelista ali Pamelo Anderson, ki so v vseh nas (Kendall Jenner je to že storila za noč čarovnic).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

Obrvi supermodelov

Vprašanje je bilo postavljeno že leta 2018, ko se je Rihanna pojavila na naslovnici Vogue UK. Pevka je imela obrvi narisane le kot preprosto tanko črto. Ta naslovnica nas je popeljala dvajset let nazaj, ko je bilo prvo merilo lepote, da so obrvi populjene, dokler ne ostane nič drugega kot boleča koža. Zdaj ni presenetljivo, da se ta simbol lepote vrača med nešteto zastarelih trendov, če zaupamo našemu viru Instagramu. In navsezadnje, da izstopaš, si moraš upati. In tanke obrvi v tem času so drzna izbira, ki bo prepričala mnoge.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by badgalriri (@badgalriri)

Kako do lepih, tankih obrvi?

Lepota ni samo stvar površinskosti. Če želite poskusiti tanke obrvi, boste morali biti pozorni na več parametrov. Pomembno je, da s pinceto ali voskom popolnoma ne uničite kosti pod obrvjo. Puljenja se lotimo zmerno in sproti ocenjujemo videz. In ne oklevamo se pogledati od daleč v ogledalo (od blizu je lahko zavajajoče). In zelo pomembno pravilo: nega po depilaciji. Priporočamo uporabo posebnega seruma za obrvi, aloe vero za pomiritev po depilaciji ali ricinusovo olje za nego in krepitev vlaken.

Gwyneth Paltrow

Charlize Theron

Angelina Jolie

Kate Hudson

Rihanna

Drew Barrymore

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 9 največjih modnih trendov tega trenutka, ki jih z lahkoto poustvarite

Priporočamo tudi: Zaljubili smo se v pajkice iz lateksa, ki jih nosi Nina Šušnjara

Najbolj brano