5 trikov, s katerimi bo puljenje obrvi manj boleče

S temi koraki lahko preprečite solze, ki jih povzroča pinceta.

5 trikov, s katerimi bo puljenje obrvi manj boleče - Foto: Profimedia

Če ste tudi vi nekdo, ki svojih obrvi ne zaupa nikomur, razen sebi, berite dalje. Iskreno, potem veste tudi, da puljenje obrvi zna precej boleti. Vseeno nam je, kaj kdo reče - ne navadiš se občutka, sa dlako potegneš iz kože.

Sledite tem petim korakom in naredite puljenje obrvi nekoliko manj neprijetno.

1. Privoščite si vročo prho

Ustanoviteljica lepotne znamke Anastasia Beverly Hills, Anastasia Soare, priporoča, da greste pred puljenjem obrvi pod vročo prho ali uporabite topel obkladek. To bo pomagalo odpreti pore in olajšati nelagodje. Vendar pa vas opozarjamo, da po puljenju ne uporabljate vročega obkladka; namesto tega uporabite hladnega, da zmanjšate vnetje, ki je nastalo zaradi vlečenja dlačic iz kože.

2. Izogibajte se povečevalnim ogledalom

Kolikor mamljivi so lahko, so povečevalna ogledala lahko enako nevarna. So to najhitrejša pot do tega, da vas zanese, in verjetno je, da vam sploh ni treba puliti toliko, kot mislite. Obrvi naj se začnejo neposredno nad sredino nosnic, končajo pa se tam, kjer se kotiček nosnice poveže z zunanjim kotičkom očesa, najvišja točka loka pa naj bi bila tam, kjer se sredina konice nosu počeže s sredino zenice. Če si pred puljenjem narišete obrvi tako, boste zagotovili, da si jih ne izpulite preveč.

3. Izberite pravo pinceto

Ker je vaša kost pod obrvjo ukrivljena, priporočamo uporabo kakovostne pincete s poševnimi konicami, da se dlaka ne odlomi predaleč od kože; to bo povzročilo nepotrebne bolečine.

4. Pulite v pravi smeri

Ko imate pinceto, se prepričajte, da pravilno pulite. Vedno se želite prepričati, da se čim bolj približate koži in dlako izpulite v smeri njene rasti. S puljenjem las v nasprotni smeri rasti je koža lahko zelo razdražena in boli.

5. Krema s kortizonom je vaša nova najboljša prijateljica

Ta krema je protivnetno sredstvo, ki bi moralo biti v vsaki medicinski omarici. Po katerem koli postopku odstranjevanja dlak vedno nanesite malo kortizona. To bo preprečilo veliko nepotrebne bolečine.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Horoskop: Kaj nam v novembru prinaša vpliv direktnega Merkurja

Priporočamo tudi: Vse najboljše, Emma Stone! Oglejte si njene najlepše trenutke z rdečih preprog

Najbolj brano