Si bomo to pomlad končno in za vedno nehali barvati svoje lase?

Zdi se, da je ta trend las vedno bolj priljubljen ... Dekleta v središču pozornosti, ki se že leta ponašajo z blond odtenki, se očitno vračajo k svoji naravni barvi las.

Si bomo to pomlad končno in za vedno nehali barvati svoje lase? - Foto: Profimedia

Kaj pa, če blond balayage ne bi bil več priljubljen? 

Pod vplivom Hailey Bieber, Camille Charrière, Constance Jablonski ali Pernille Teisbæk se vračanje k naravnim lasem vse bolj uveljavlja. Po zgledu Kate Moss ali Sienne Miller, britanskih deklet, ki sta bili na vrhuncu kul mode okoli leta 2005, številna dekleta v središču pozornosti, katerih svetli lasje iz otroštva so se v najstniških letih spremenili v temnejše, že več let svetlijo svoje lase. Zdi se, da zdaj drug za drugim opuščajo te svetle pramene in svoje značilno kalifornijsko barvanje las - balayage.

Zaprtje v zadnjih dveh letih je sprožilo ta val želje po naravnem. Medtem ko so mnogi izkoristili priložnost, da so umivanje las kar se da podaljšali do točke, ko so se popolnoma odvadili, ali pa so poskusili z domačim barvanjem, slednji trend morda ni bil prva izbira tistih, ki so ga sprejeli. Ne pozabite, da so bili frizerski saloni več mesecev prisiljeni zapreti svoja vrata. "Končno bom vedela, kakšna je moja naravna barva," je takrat na Instagramu zapisala Hailey Bieber in pokazala svoje lase. Camille Charriere je v intervjuju za britanski Vogue zaupala: "Namesto da bi bila zaskrbljena, ker se ne bom mogla vrniti k svojemu koloristu, sem bila vznemirjena. Oseba, ki sem jo videla v ogledalu, se mi je zdela oddaljena, a znana. Mislim, da sem jo želela še enkrat srečati."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Camille Charriere (@camillecharriere)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

Namesto da bi ob vrnitvi v normalno stanje pohiteli k frizerju, sta se odločili, da dasta razlog svoji pravi naravi, ki se je ponovno pojavila na vrhu njihove glave. Njuni kororisti so nato opravili prehod in postopoma zatemnili dolžino las. To, kar je bilo sprva iskanje lahkotnosti ali omejitve, je sprožilo gibanje, ki sta mu sledili zlasti Parižanka Constance Jablonski in Danka Pernille Teisbæk. Ena od stalnic je, da se kostanjeva barva nosi na dolgih ali srednje dolgih laseh. Brez najmanjšega strahu pred kontrastnimi koreninami. Prava revolucija v svetu bivših blondink!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Constance Jablonski (@constancejablonski)

Ta trend je nedvomno posledica potrebe po vrnitvi k pristnosti, ki jo narekujejo pocovidni trendi, in novih obzorij lepotnega sveta, ki je veliko bolj vključujoč in raznolik, vendar še vedno postavlja ovire. Bolj sproščeno in svobodno bi se lahko okrepilo gibanje proti barvanju las. Zlasti od preporoda leta 2000, ki je v zadnjih sezonah zajel modno in lepotno sceno, se krepi želja po vrnitvi v zgodnja najstniška leta, še pred prvim eksperimentiranjem z barvami za lase...

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

Fotografije: Instagram/@camillecharriere

Preberite še: Če želite shujšati, poskusite ta fantastičen trik (in v 2 urah spremenite sanje v dosegljiv cilj)

Priporočamo tudi: Jennifer Lopez v popolni “must have” beli obleki vsake pomladi. Želeli jo boste posnemati!

Najbolj brano