Popoln vodnik za urejanje vaših obrvi doma (+ nasvet, česa nikoli ne smete storiti)

Upoštevajte ta navodila za popolne obrvi.

Popoln vodnik za urejanje vaših obrvi doma (+ nasvet, česa nikoli ne smete storiti) - Foto: Profimedia

Eno izmed najbolj perečih lepotnih vprašanj v življenju so pretirano tanke obrvi, kot smo jih nosili v 90. letih. Ena minuta je bila potrebna, da smo svoje polne obrvi oblikovali v tanke črte, in 20 let, da smo jih prepričali, da se vrnejo k svoji prvotni obliki. Pred karanteno so bile v popolnem stanju zahvaljujoč obiskom kozmetičnega salona dvakrat na mesec. Toda zdaj so naše obrvi zaraščene in neurejene. Potrebna je nujna pozornost.

Kako pravilno oblikovati obrvi

Če ste prej imeli zavidanja vredno polno obliko zaradi rednih obiskov kozmetičnega salona, obstajajo načini, kako skrbeti za svoje obrvi tudi doma. Svinčnik je odlično orodje za določanje oblike vaših obrvi. Res je preprosto. Kot splošno vodilo namestite svinčnik navpično na rob nosu. Kjer se dotakne obrvi, bi se morala obrv začeti. Nato ga zasukajte proti šarenici, tu bi moral biti lok vaše obrvi. Nato ga zasukajte proti kotičku očesa in tam kjer se svinčnik dotakne obrvi, bi se morala vaša obrv končati. Priporočamo tudi, da s svinčnikom za obrvi natančno označite, kje so meje obrvi.

Ko določite meje obrvi, se prepričajte, da se držite tega ozemlja. Nežno raztegnite kožo in dlako izpulite v smeri njene rasti. Poskrbite, da vsako dlako primete za korenino, da se izognete lomljenju, in najprej populite stranske dlačice, šele nato se lotite oblike obrvi.

S pomočjo krtačke za obrvi krtačite obrvi navzgor in čez, da ugotovite, kakšna je vaša osnovna oblika obrvi in ​​katere dlake odstraniti. Lok je težaven del, zato poskrbite, da odstranite vsako dlako posebej. Pogosto so dovolj le dve ali tri dlake. Priporočamo, da si večkrat od daleč ogledate celotno obrv, korak za korakom, preden nadaljujete, da se prepričate, da ne pretiravate s puljenjem. Dobra svetloba je ključna, pomaga tudi povečevalno ogledalo.

Pinceta ali vosek?

Za odstranjevanje stranskih dlačic raje izberite pinceto. Vosek je ne le težaven za zaščito občutljivega očesnega območja, ampak je z njim tudi zahtevno doseči natančnost, ki jo potrebujete za obrvi, da bodo res videti popolne.

Kako obrezati obrvi

Obrezovanje dlačic obrvi je enostaven način za urejanje neprimerne oblike. Trik je, kot pri laseh, v tem, da si priskrbite prave škarjice. Potrebujete odličen par škarij za nohte. Obrvi počešite navzgor in nato strižite tiste, ki se dvignejo nad linijo obrvi. Začnite počasi in nadaljujte s ščetkanjem, da ocenite situacijo in po potrebi postrižete več. Seveda bo odvisno od vaše estetike, saj so dolge obrvi idealne za videz, ki ga ustvarite s česanjem z milom. 

Kako barvati obrvi doma

Pogrešate globino, širino in definicijo, ki jih barva prinese vašim obrvem? Za to obstaja izdelek. Barve za obrvi za domačo uporabo pustijo začasno obarvanost, obrvi pa bodo videti, kot da so bile resnično pobarvane. Vse, kar morate storiti, je, da jo nanesete na obrvi in pustite delovati vsaj 20 minut, nato pa izdelek odlepite.

Vzemite si čas za rast obrvi

Izkoristite možnost karantene in poglejte, česa so zmožne vaše naravne obrvi - pustite jim, da rastejo, kolikor lahko. Popoln čas je, da se slaba oblika zaraste. Ko zrastejo do popolnoma neznosne točke, nadaljujte, le nekajkrat jih počešite, da vidite, kakšna je njihova naravna oblika. Poskušajte se izogibati osrednje oblike, vendar lahko populite dlačice okoli obrvi, da se znebite odvečnih dlak, ki ne dajejo oblike.

Komplet za obrvi, ki ga imamo pri roki

Redko se morate dotakniti obrvi, če imate pri roki prave izdelke. Pomislite na  svinčnike za obrvi, obarvane gele za krtačenje dlačic v polnejšo obliko in druge izdelke, ki pomagajte določiti obliko obrvi in ​​loka.

Česa ne storiti

Ne tanjšajte obrvi. Bolje je imeti poraščene obrvi, ki jih je mogoče ukrotiti z izdelki za obrvi, kot tanke obrvi. Sredina obrvi še posebej dolgo raste, zato zares pazite, kje pulite. Veselo oblikovanje.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 6 najslabših tipov moških, s katerimi si ne želite na zmenek (niti preko videoklica)

Priporočamo tudi: GAJA PRESTOR: »Nisem več ista Gaja, kot sem bila leta 2017«

Najbolj brano