Najboljša retro zimska manikira, ki bo prevladovala v letu 2023: Skrajni minimalizem in preproste poslikave bodo hit letošnje sezone

Vse najboljše sezonske umetnosti za nohte za minimaliste in maksimaliste zbrane na enem mestu.

Najboljša retro zimska manikira, ki bo prevladovala v letu 2023: Skrajni minimalizem in preproste poslikave bodo hit letošnje sezone - Foto: Profimedia

Nail art je eden najbolj priljubljenih lepotnih trendov leta 2022, ki bo vladal tudi v naslednjem letu. "Veliko starih trendov, za katere so ljudje domnevali, da so izumrli ali da so neokusni, kot so francoske konice, se je tako močno vrnilo in veliko starih trendov [bo] posodobljenih in ponovno uvedenih," pravi Sarah Haidar, samouk, ki ustvarja nohte in vodi zelo priljubljen račun na Instagramu @Heluviee. Tudi če ste bolj minimalistični pri manikiri, v svetu oblikovanja nohtov vsekakor obstajajo možnosti za vas. Katere zimske trende v oblikovanju nohtov lahko pričakujete v novem letu?

Ne spreglejte:

"Vrtinčasta poslikava nohtov je imela v preteklem letu dober uspeh, vendar bo počasi odpadla, da bi dala prostor čistejšim geometrijskim linijam," pojasnjuje Queenie Nguyen, ki dela z Alessandro Ambrosio in Kate Hudson. Brittney Boyce (znana tudi kot Nails of LA), ki dela z Megan Fox in Kim Kardashian, dodaja, da bo eksperimentiranje še naprej velika tema. "Dobili bomo skrajni minimalizem z zelo preprostimi manikirami v enem odtenku na dolgih nohtih, [videli pa bomo tudi] veliko 3D umetnosti nohtov," razkriva.

Vas zanima, kaj profesionalci to zimo obožujejo pri umetnosti nohtov? Tukaj je 15 trendov, ki jih bodo to sezono nosili vsi.

1. Manikira polmeseca

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Betina R. Goldstein (@betina_goldstein)

Čeprav klasična oblika nohtov tehnično gledano ni izginila, se je po svojem razcvetu v začetku leta 2010 umaknila na stranski tir. Vendar se v zadnjih mesecih elegantna polmesečna oblika vedno znova pojavlja na Instagramu najboljših umetnikov nohtov - med njimi je tudi Chanelova ambasadorka Betina Goldstein. Na tej fotografiji je klasičnemu rdečemu polmesecu dodala sodoben pridih, tako da je negativni del vzorca premazala z bleščečim premazom. 

2. Kovinski poudarki

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paragon Beauty LLC (@paragonnails)

Trend kromiranih nohtov se ne upočasnjuje, zlasti ker so kovinski poudarki vključeni v brezčasne modele, kot je francoska manikira. Ta manikira ima namesto svetleče konice srebrno podlago, ki je za ta videz zelo ostra. 

3. Dotik bleščic

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝙏𝙤𝙢 𝘽𝙖𝙘𝙝𝙞𝙠 Nails (@tombachik)

Zakaj ne bi namesto enega trenda za nohte v eno samo oblikovanje nohtov vključili kar treh? Slavni umetnik nohtov Tom Bachik je združil črno-bele bleščice, francoske konice in neusklajene nohte (več o tem kasneje), da je ustvaril to neverjetno edinstveno obliko. 

4. Mat nohti 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zola Ganzorigt (@nailsbyzola)

Medtem ko bo manikira z visokim sijajem vedno v trendu, je mat videz še en retro trend, ki se vrača v trenutni leksikon umetnosti nohtov. Medtem ko lahko z mat premazom zapečatite vsak vzorec, je enobarvni lak sam po sebi umetniško delo. Vzemimo za primer mat bordo nohte Vanesse Hudgens. 

5. Žametni nohti 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝑪𝑰𝑻𝑹𝑬 (@_citre)

Zimska manikira ni bolj razkošna od žametnih nohtov. Čeprav se ta trend dobro obnese s skoraj vsako barvo, je zelena barva cherise neverjetno sezonska. 

6. Bleščeče nevtralne barve

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christine Doan (@glosshouse)

Že zdaj lahko vidite zvezdnice, kot sta Lily Collins in Camila Marrone, ki se navdušujejo nad tem čistim in preprostim trendom, vendar ne mislite, da obstaja samo en nevtralni odtenek. "Za bolj naraven in ženstven videz lahko izberete polprosojen ali pa neprosojen, da bo barva bolj izstopala," spodbuja Haidarjeva. Boyce pravi, da je trik v naravni obliki, ki jo dopolnjuje sijajni zaključek.

7. Večbarvni nohti

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by QUEENIE | Nail Artist (@nailartbyqueenie)

"Ključno je, da se barve med seboj dopolnjujejo, ne glede na to, ali gre za gradient ali pripadajo isti barvni paleti," pojasnjuje Boyce. Primer gradienta je uporaba različnih odtenkov ene barve. Če želite uporabiti več barv, za harmonijo izberite barve, kot so neon ali pasteli.

8. "Negative space"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by QUEENIE | Nail Artist (@nailartbyqueenie)

Negativni prostor pomeni nepobarvani del oblikovanja nohtov in pri tem trendu svobodnega sloga ni pravil. "Črte lahko pobarvate, kakor želite, da bodo videti abstraktne in barvite," spodbuja Haidar. Posegajte v poljubno barvno paleto, začnite z enim samim odtenkom in za več zanimivosti dodajte proge novih barv.

9. Mismatched nohti

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sarah (@heluviee)

Da bi se vse skupaj združilo, priporočamo, da imate en podoben koncept, ki bo povezoval vse skupaj. Strokovnjaki pojasnjujejo, da je treba imeti nasprotne barvne prehode ali pa poskusiti vsako roko v drugi barvi s prstom ali dvema, ki prikazujeta isto zasnovo na obeh rokah.

10. Živalski potisk

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christine Doan (@glosshouse)

Če želite nekaj bolj umirjenega, poskusite z mlečno rjavimi nohti iz želvovine. "Pravzaprav so precej naravni in imajo abstrakten videz," pojasnjuje Boyce. "Živalske odtise lahko okrepite z igranjem z osnovno barvo in uporabo svetlih dopolnilnih barv," opisuje strokovnjakinja. Za trendovske nohte s kravjim vzorcem pomislite na svetlo roza barvo ali morda celo na odtenek periwinkle. 

11. Minimalistični obrez

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GEORGIA RAE (@raelondonnails)

"S tankim barvnim trakom vzdolž obnohtne kožice ali konic lahko poudarite golo manikiro," pravi Haidar. Pri barvni paleti pomislite na svetle odtenke, kovinske odtenke, prelive ali črno-belo. "S tankim čopičem za črtalo z enim potegom narišite komaj vidno črto na nude podlago," dodaja.

12. Ombré bleščice

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NAILS OF LA (@nails_of_la)

"Namesto bleščic po vsej površini je bolj eleganten ombré bleščic, še posebej če je na zelo čisti in nevtralni podlagi," pojasnjuje Boyce. Tudi Jennifer Lopez je bila navdušena nad tem videzom, pri katerem so bleščice najdebelejše na konicah in se nežno zožijo proti kožicam. "To je dober trend za daljše in krajše nohte," pravi Boyce.

13. Modern French

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Coco Cuenco Gustafsson | Content Creator (@cococuenco)

Vsako različico klasične francoske manikire Boyce imenuje sodobna francoska manikira. "To vključuje igranje s koti in debelino konice," pravi. Med njenimi najljubšimi idejami so valovita konica, polovična francoska manikira pod kotom ali delitev konice po sredini z dvema različnima barvama.

14. Poudarki iz zlate folije

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NAILS OF LA (@nails_of_la)

"Z nežnim dotikom zlatih poudarkov lahko vsakemu oblikovanju nohtov dodamo več glamurja," pojasnjuje Nguyenova trend, ki ga je uporabila Vanessa Hudgens. Boyce v tej sezoni napoveduje več francoskih manikir z uporabo zlate folije. "Ima nedefinirane robove, ki ji dajejo trenutni, neokrnjen videz," dodaja Boyce. Pričakujete jo lahko tudi v obliki kosmičev ali marmornatih vzorcev.

15. Subtilni 3D okraski

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by QUEENIE | Nail Artist (@nailartbyqueenie)

V preteklem letu so zvezdniki, kot sta Hailey Bieber in Machine Gun Kelly, eksperimentirali s tridimenzionalno poslikavo nohtov in subtilnim nakitom za nohte, kar bo nov trend v novem letu. "To je enostaven način za popestritev nevtralne manikire, ne da bi bila pretirano močna," pojasnjuje Nguyen. Pomislite na drobne aplikacije, kot so biseri, kamenčki ali kovinske nalepke.

Fotografije: Profimedia

Preberite še:Teh kavbojk zagotovo niste videli že 20 let: Vrača se najbolj nepričakovan trend džinsa

Priporočamo tudi:Francoska manikira z barvnimi in večdimenzionalnimi nohti: Najbolj priljubljen trend manikire v letu 2023

Najbolj brano