Leta 2024 se vrača frufru v vseh oblikah in dimenzijah: 5 najboljših načinov, kako ga nosijo zvezdnice

5. 1. 2024
To so najbolj vroče pričeske s frufrujem, ki bodo prevladovale v letu 2024. (foto: Profimedia)
Profimedia

Z našimi nasveti poiščite trend, ki vam najbolj ustreza. Za vsak okus se nekaj najde!

Težko je verjeti, a že smo zakorakali v letu 2024. S spremembo leta pa na mnoge izmed nas pritiska potreba, da spremenimo vsaj nekaj malega v svojem videzu. Vzemimo na primer naše lase: najpreprostejša možnost, če si jih ne želite ostriči, je, da si naredite frizuro. Če ste kliknili na ta članek, se vam je ta ideja očitno že porodila. Morda se še vedno sprašujete, ali vam bo frizura pristajala. Naš odgovor: več kot verjetno. Toda kako ste lahko prepričani, če ne vidite svojega obraza in las, postriženih nad obrvmi?

Enostavno: za vsako obliko obraza in tip las obstaja primerna pričeska, le vedeti morate, katera je za vas najbolj optimalna. Tukaj so najbolj vroče pričeske s frufrujem, ki bodo prevladovale v letu 2024. Zagotovo se bo našla tudi kakšna za vas.

Ne spreglejte:

1. "Curtain bangs" ostaja izmed glavnih trendov

"Curtain bangs" je odličen način pristopa k frufruju. Ne le zato, ker se razmeroma dolgi prameni hitro zlijejo s preostalimi lasmi, temveč tudi zato, ker pristajajo vsem oblikam obraza. Predvsem je pomembno vedeti, da so različni deli obraza poudarjeni glede na to, kje se konča frufru. Če sega do kotička ust, kot je to mogoče videti pri igralki Priyanki Chopra, so poudarjene ustnice. Če resa sega do konca nosu in je oblikovan na sredini obraza, kot pri Emily Ratajkowski, so poudarjene ličnice. Če se ustavi tik nad očmi (Dakota Johnson), jih poudari. Ko prameni padejo čez obraz, deluje kot nekakšen okvir, ki ga vizualno zoži. Najboljša struktura las za curtain bangs je rahlo valovita in dovolj polna. Odsvetujemo pa ga tistim, katerih lasje so preveč ravni ali predebeli, saj z njimi ne bodo dosegli želenega gibanja. Naš nasvet: Celoten frufru namestite na okroglo krtačo in posušite s sušilnikom, obrnjeno proti obrazu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Priyanka (@priyankachopra)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessica Gillin (@jessica_gillin)

2. Koničasti frufru, najbolj moden v letu 2024

Oživitev Y2K v modi se nadaljuje in ni presenetljivo, da se vračajo tudi trendovske pričeske iz zgodnjih 2000-ih. Trenutno so še posebej modne zvezde, kot sta igralki Nina Dobrev in Phoebe Tonkin, s svojim nežnim frufrujem, ki prosto pada čez obraz in razkrije delček njihovega čela. Imenujejo se wispy bangs. Prednost: ta frufru enostavno zraste, ko se ga naveličate. Težava: frufru se lahko hitro zmasti. Da bi se temu izognili, takoj po pranju in sušenju na furfru popršite malo suhega šampona. Ta videz je primeren za vse strukture las, tudi za zelo tanke lase.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Dobrev (@nina)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Phoebe Tonkin (@phoebejtonkin)

3. Otroški frufru

Dober primer tega videza je videz Nicole Peltz Beckham, ki svoj mini frufru nosi tako kratko, da jo od jasno vidnih obrvi loči vsaj centimeter. Kar lahko prav tako posnemate od pričeske igralke iz filma Back Roads, je nepravilen, zdrobljen obris frufruja. Čelo se ponekod vidi skozi, celoten videz pa je mehkejši.

Če pogledate od blizu, boste videli, da so poudarki, ki uokvirjajo obraz, tik pod ličnicami, kar še bolj zmehča frufru in poudari lične kosti. Ta različica frizure je najprimernejša za ljudi s precej majhnimi obrazi, ki bi jih ravna frizura utesnila. Oblikovanje otroškega frufruja je preprosto: uporabite izdelek, ki lasem daje gosto strukturo, tj. vosek za lase ali puder za oblikovanje volumna, ki ga lahko nanesete s prsti, da poudarite pramene in da čelo tu in tam izstopi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝓃𝒾𝒸𝑜𝓁𝒶 (@nicolaannepeltzbeckham)

4. Ravni frufru, kot ga ima Taylor Swift

V članku, posvečenem zvezdniškim pričeskam s frufji, seveda ne smemo izpustiti Taylor Swift. Frufru je postal njen zaščitni znak. Svojo značilno pričesko s širokim frufrujem Taylor Swift običajno nosi zravnano, ko se pojavi v javnosti. A na fotografijah paparacev pogosto vidimo pevko z naravnimi kodri. Tako dokazuje, da je frufru enako lep z ravnimi ali valovitimi lasmi. Ta videz je najbolj primeren za kvadratne obraze. Če je čelo visoko, lahko raven frufru vizualno skrajša obraz. Zato naj se ženske s precej majhnim obrazom odpovejo tej različici frufruja. Drugače je obraz videti stisnjen. Za feniranje strokovnjak priporoča, da frufru posušite ravno navzdol s krtačo, izmenično desno in levo, nato pa zelo rahlo zaključite z okroglo krtačo: to doda naraven volumen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

5. Stranski frufru

Zdaj že veste, da vrnitev leta 2000 v modo ne prizanaša pričeskam. Še ena retrospektiva je na stran pomaknjen frufru, znan kot Side Swept Bang. Pričeska je videti, kot da jo je veter odpihnil na eno stran. Ta videz, ki sta ga vzljubili manekenka in voditeljica Heidi Klum ter igralka Lily Collins, se še posebej dobro obnese, če si želite, da bi bil vaš frufru videti raven. S stransko prečko ostane pogled neoviran. Dokler z malce laka za lase ne pritrdite furfru na čelo v smeri, v kateri ga želite nositi.

 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Tonight Show (@fallontonight)

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 4 anti-age triki za zdrave in goste lase po 40. letu: Pravilna nega je ključ do dobre kakovosti las

Priporočamo tudi: Kraljica Letizia pozna to pravilo: Izbrala je barvo, ki najbolj laska njenim zelenim očem

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik