Vse, kar morate vedeti o brazilski depilaciji doma

Ne glede na to, ali se udobno raztezate ali sedite na stolu v svoji kopalnici, brazilska depilacija ni znana po tem, da je enostaven postopek - ali neboleč.

Vse, kar morate vedeti o brazilski depilaciji doma - Foto: Profimedia

Še vedno pa ste lahko proaktivni, medtem ko se depilirate doma.

Brazilca depilacija je morda zastrašujoča, vendar s strokovnimi nasveti (in zrcalom) ne bi smela biti več. Preberite vse, kar morate vedeti o domači brazilski depilaciji, vključno z nasveti, kako narediti postopek čim bolj neboleč.

Katero vrsto voska bi morali kupiti?

Bodite prepričani, da poiščite izdelek, ki je posebej namenjen brazilski depilaciji, saj niso vse formule primerne za to občutljivo območje. Za prvi poskus je morda najlažje uporabiti trdi vosek, saj so trakovi z voskom nekoliko bolj težavni in zahtevajo prakso.

Poleg tega vosek brez trakov daje vso moč v vaše roke. Omogoča vam tudi večji nadzor pri nanašanju voska, kar je še posebej pomembno pri depilaciji manjših površin. Trakovi z voskom zahtevajo, da gladite trak v smeri dlak, kar je težje storiti na manj preglednih področjih.

Kako se prepričate, da je trd vosek pravilne (in varne) temperature?

Večina tretmajev z voskom doma vsebuje jasna navodila, kako dolgo segrevati izdelek. Tekstura naj bo podobna hladnemu medu. Test lahko naredite na notranji strani zapestja, da se prepričate, da ni prevroč ali preredek. Upoštevajte, da da boste po 10 do 12 minutah voskanja verjetno morali ponovno segreti.

Kdaj je primeren čas za brazilsko depilacijo?

Takoj po prhanju, ko je vaša koža čista, mehka in suha. Pred tem ne smete uporabljati losjona ali olj in izdelkov, ki vsebujejo alkohol, ker lahko kožo preveč izsuši. Izogibajte se voskanju med menstruacijo, saj ste takrat izredno občutljivi. Brazilcem se izogibajte tudi, če jemljete peroralne retinoide ali uporabljate retin-A in če je vaša koža razdražena ali luskasta.

Kako se namestiti za popolno brazilsko depilacijo?

Čas je, da postanete raztegljivi. Morda boste morali spremeniti položaje nekajkrat, odvisno od območja, ki ga voskate. Poskušajte stati, medtem ko eno nogo naslonite na kad ali stol. Ta položaj deluje tudi na notranjem in zadnjem delu. Stojte pred ogledalom, če je le mogoče, da si zagotovite dodatno vidljivost. Če imate težave pri doseganju, lahko ležite tudi pred stoječim ogledalom, medtem ko upognete kolena in široko raztegnete noge. Podstavite spodnji del hrbta z blazino. To lahko storite na tleh ali na postelji nad brisačo.

Vendar ne hitite - pametno je preizkusiti vsako pozo, preden vosek celo segrejete. Preden začnete, preizkusite različne položaje, da vidite, kaj vam je najbolj udobno, in zagotovite najboljši doseg za vsako področje, ki ga nameravate voskati.

Kje začeti voskati?

Zgornja notranja stegna v predelu kolka. To je grozljiva analogija, vendar deluje: pomislite na košnjo trate. Ne začnete sredi dvorišča, kjer je trava najdebelejša, ker bo vaša kosilnica obtičala. Vedno začnete z robov, kjer je najtanjša.

Kako nanesti vosek na kožo?

Nanesite ga z vrtečim se gibanjem, kot da na košček kruha nanesete arašidovo maslo. To zagotavlja, da boste vse dlake ujeli v vosek. Ko končate, naj bo vosek približno debeline kovanca. Prepričajte se, da je konec voska na mestu, kjer ni dlak, da boste imeli najboljši oprijem. 

Na kateri način potegniti vosek, da najbolje odstranimo dlake?

Potegnite v nasprotni smeri rasti dlak, vendar je lahko težavno ugotoviti, kateri način je to včasih. Trik: Pri večini ljudi dlake rastejo proti sredini. To je biološko - dlake so tam, da varujejo naše reproduktivne organe. Torej, če začnete na vrhu, lasje rastejo navzdol, zato želite vrtinčiti vosek navzdol, nato se ga potegnite navzgor proti sebi. Ko se spustite na stranice notranjih stegen, lasje rastejo proti sredini, vendar bočno, zato boste morali preklapljati od vlečenja navzgor ali navzdol.

Kaj pa težko dostopno območje? Evolucija se ni razvijala tako, da bi lahko videli hrbtni del, zato je to težko doseči. Če boste poskušali, se želite nasloniti nazaj - ne toliko, da je hrbet raven na tleh, ampak v naklonu - in delajte po eni strani.

Kaj pomaga pri bolečini brazilske depilacije?

Najpomembneje je, da pred voskanjem temeljito preberete navodila in previdnostne ukrepe, da zmanjšate bolečino in draženje. Včasih lahko bolečino povzroči anksioznost, ki jo morda čutite zaradi depilacije. Sprostite svoje telo in globoko vdihnite!

Ko naredite prvo voskanje, boste ugotovili, da vsako po njem postane lažje in manj boleče. Poleg tega, da se psihično pripravite, pripravite tudi svoje telo.  Pred voskanjem ne poskusite piti večjih količin alkohola ali kave, saj lahko to zamaši pore in bo postopek še bolj boleč. Najbolje je, da se v obdobju menstruacije ne voskate, saj boste verjetno bolj občutljivi in ​​nagnjeni k neugodju.

Čim bolj je čista in gladka je koža, lažje boste odstranjevali dlake. Prav tako bo manj boleče, saj pritisk na vlečenje kože pretenta vaše senzorje bolečine na tem področju.

Kako očistiti vosek?

Domači tretmaji pogosto vključujejo izdelke, ki po voskanju pomirjajo kožo in odstranijo odvečen vosek. Če potrebujete okrepitve, poskusite očistiti vosek,  s kokosovim oljem in razdraženo kožo umirite s hladnim obkladkom. Izogibajte se dišavam ali krem, da zmanjšate draženje. Naslednjih 24 ur nosite bombažno spodnje perilo in preskočite vadbe, pare ali savne - vse, kar lahko zamaši vaše še vedno odprte mešičke.

Kako ohranjati brazilsko depilacijo?

Po depilaciji naredite piling vsaj 3-krat na teden, da preprečite vreščanje dlak. Priporočamo tudi redno uporabo glikolnih robčkov, ki ohranja območje navlaženo, in kokosovega olja, ki zmehča ponovno rast po prvih 24 urah. Če mislite, da se želite držati voska, se poskusite ne briti med voskanjem, da zmanjšate draženje in vraščene dlake.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Šoping sobota: 5 športnih stajlingov, ki vas bodo motivirali za telovadbo

Priporočamo tudi: Nikoli ne uganete, kako samozadovoljevanje vpliva na vaše telo


 

Najbolj brano