Kako si sami nalakirate nohte? 6 korakov do popolne domače manikire

Preprost vodič za domačo manikiro.

Kako si sami nalakirate nohte? 6 korakov do popolne domače manikire - Foto: Profimedia

Lakiranje nohtov ni enostavno, vendar mi vam bomo pokazali, da je še kako izdljivo, še posebej, če ste obtičali doma z nohti, ki resno potrebujejo nekaj nege in razvajanja.

1. Pripravite si delovno površino

Svetujemo, da v svojem domu poiščete prostor, kjer se lahko udobno namestite. To je vaš trenutek razvajanja, zato si vzemite toliko časa, kot želite. Poiščite ravno površino, na kateri boste lahko ustvarjali, in če potrebujete malo hrupa v ozadju, predlagama, da prižgete vašo najljubšo serijo

2. Pripravite svoje nohte

Najprej se prepričajte, da imate na voljo pravo orodje. S pravilnim pripravo lahko vaša manikira na domu zdrži tudi sedem dni ali več. Preden vzamete kateri koli lak, dobro očistite svoje nohte in se prepričajte, da na njih ni ostankov starega laka.

3. Naredite obliko

Pomembno je pravilo 90/10. 90 % vaše oblike je odvisne od ščipalke ali škarjic za nohte, 10 % od pile za nohte. Za najboljše rezultate uporabite ščipalko z ravnimi robovi, da nohte odrežete v želeno obliko, nato pa robove nežno izravnajte s pilo za nohte. Ko je oblika določena, predlagamo, da površino nohtov obrišete z odstranjevalcem laka za nohte, saj odvečna olja lahko slabo vplivajo na nanašanje laka.

4. Obnohtno kožico režite previdno

Svetujemo, da odrežete samo kožico, ki že visi od nohtov. Nato s pilo za nohte nežno podrsajte naprej in nazaj po obnohtni kožici, da izbrišete suho kožo in zgladite površino. Kar zadeva rezanje vaše kožice, vam to odsvetujemo. Obrezovanje lahko ustvari še več suhe kože in obnohtne kožice, nazobčani robovi pa lahko celo povzročijo okužbo.

5. Lakiranje

Ko gre za barvo, najprej nanesite osnovni premaz in počakajte minuto ali dve, da se posuši. S pravim barvnim lakom začnite s sredinskim potegom laka, nato povlecite po obeh straneh. Če počakate 5 do 10 minut pred drugim nanosom, bo to v celoti spremenilo izgled vaših nohtov. Zmanjšala se bo možnost za pojav mehurčkov in lak hitreje se bo posušil.

6. Vzdrževanje

Ko se lak popolnoma posuši, nanesite prozorni zgornji premaz za sijaj in obstojnost. Da bi podaljšali življenjsko dobo svoje manikire, priporočamo, da zgornji premaz nanesete vsakih nekaj dni. Deluje kot sloj obrambe pred vsem, česar se vaše roke dotaknejo. In ne pozabite na serum za obnohtno kožico. Svetujemo, da na ta predel dnevno vtirate olje ali vlažilni serum. Ne samo, da bo vaša manikira izgledala, kot da ste pravkar stopili iz salona, ​​ampak bo poskrbel, da ne boste trgali obnohtne kožice ali je celo grizli.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Pozitivne novice s celega sveta in iz Slovenije, ki vam bodo polepšale dan

Priporočamo tudi: Šoping sobota: 5 spletnih trgovin s trajnostno modo, ki jih morate poznati

Najbolj brano