Če želite biti videti mlajši, se izogibajte tem lepotnim napakam, ki vas postarajo

Kaj ženske počnemo narobe v svoji lepotni rutini?

Če želite biti videti mlajši, se izogibajte tem lepotnim napakam, ki vas postarajo - Foto: Profimedia

Ne izgubljamo besed, preidimo naravnost k bistvu. To je 7 najpogostejših napak, ki jih ženske počnemo v svoji lepotni rutini.


1. Temna šminka

Veliko žensk nosi temno šminko z modrimi podtoni, zaradi česar so ustnice takoj majnše in hladne. Izberite vpadljivo barvo, a naj se ujema z vašo poltjo. 

2. Puder v prahu

Pazite se prahu! Preveč obarvanega pudra v prahu lahko kožo obteži in razbarva, zlasti okoli oči in ustnica. Namesto tega nanesite tanko plast prosojnega prahu z velikim čopičem za prah, da se izognete prevelikemu nanašanju. Lahko pa dodate malo bronastega prahu, da dodate toploto.

3. Svetleča koža

Svetleče rdečilo ali osvetljevalec se ponavadi naselita v majhne gube in poudarita pomanjkljivosti. Za bolj naraven videz naj bo vaša koža hidrirana, ličenje pa zaključite s hidratantno meglico ali malo vode v atomizatorju.

4. Ostre obrvi

Pretemne ali močne obrvi motijo ​​pozornost. Za polnjenje in definiranje vedno uporabite svinčnik ali del v odtenku, svetlejšem od vašega naravnega tona. Želite, da vaše obrvi uokvirjajo oko in ustvarijo strukturo, vendar nikoli ne smejo biti v središču pozornosti.

5. Bleščeče oči

Bleščeča ali sijoča senčila za veke lahko zelo postarajo. Bleščice poudarijo gube in zmanjšujejo konture. Namesto tega uporabite mat senčila za oblikovanje oči. Če želite uporabiti bleščice, jih imejte pod nadzorom. Čisto malo jih nanesite na sredino veke in še manj na notranji kot očesa.

6. Mat šminke

Temne ustnice so v modi, vendar morate biti previdni. Zaradi močne, neprozorne pokritosti z močno linijo so vaše ustnice videti tanke in vas postarajo za 15 let, če ste starejši od 25 let. Všeč so nam bolj prosojne formule. Tako dobite mehke robove na ustnicah, zaradi česar se zdijo bolj polne in ne tanjše.

7. Neurejena ličila

Toliko žensk čez dan ne popravlja ličil, zato se maskara ali črtalo za oči na koncu usedeta v gube. V torbico vrzite nekaj vatiranih paličic za ušesa in jih uporabite za čiščenje skozi ves dan. Videti boste bolj sveži in hkrati mlajši.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 7 moških srajc iz Zare, ki se odlično podajo ženskam

Priporočamo tudi: V zakulisju: Barviti okusi Londona (dnevnik sodelujoče spletne urednice Ane)

Najbolj brano