Ta največji modni absurd je danes postal trend, ki si ga boste letos želeli nositi

3. 2. 2021
Ta največji modni absurd je danes postal trend, ki si ga boste letos želeli nositi (foto: Profimedia)
Profimedia

Kdaj je modni absurd postal trend?

Mislili smo, da smo videli vse - vrnitev balonastih kril, očetovih srajc in čevljev Mary Jane - vendar kljub temu nismo pričakovali, da se bo vrnil še ta trend. Govorimo o modnih nogavicah in še bolj modnih sandalih. Pojavili so se na modnih revijah (tako za pomlad kot jesen!) kot tudi na naših najljubših zvezdnikih. Da ne govorimo o uličnem slogu, ta trik je rdeča nit nekaterih najboljših stajlingov, ki smo jih videli v zadnjem času. 

Čeprav je trend običajno povezan z očeti in turisti, je videz nogavic in sandalov v zadnjem letu in odkar smo doma, dobil novo priznanje. Če ne morete iti ven, ne boste več nosili čevljev, kar pomeni, da so kakovostne nogavice idealna izbira. In če radi zdrsnete tudi v copate, je tudi to super. 

Medtem so se vsi, od Justina Bieberja do Sophie Turner, ponižno podali v trend nogavic in sandalov, Kendall Jenner pa si je lansko leto nadela debele nogavice z Birkenstocksi. Medtem je Katie Holmes nosila trend na formalen dogodek, tako da je nosila sandale s peto in prosojno nogavico.

Absurdnost mode se je postopoma začela pojavljati že od začetka novega tisočletja.

Bele nogavice in črni sandali so bili vedno stigma. Nosili so jih večinoma "strici", psihologija stereotipov pa je povezala to bistveno napako pri oblačenju z nemškimi turisti srednjih let, ki ste jih zagotovo videli pri fotografiranju stavb v svetovnih prestolnicah.

A.P.C. pomlad 2020

Čeprav je slog nemškega turista danes večinoma povezan s podzemnim Berlinom in alternativnimi koncerti v tajnih klubih, ne gre pozabiti, da ima ta večmilijonska država druga mesta. Eno je gotovo - če vidite nekoga, ki povezuje ta dva nezdružljiva kosa, lahko uganite, od kod prihaja. Strokovnjaki so celo poskušali najti razlago za ta modni manifest, najbližje temu pa je trditev, da nogavice preprečujejo, da bi se noga znojila in umazala od prahu. Vendar so se ljudje iz ene najdragocenejših svetovnih industrij odločili, da to ne more objektivno upravičiti "grde estetike". Vsaj tako je bilo do nedavnega, dokler vse, kar je bilo na videz "na pogled grdo", ni postalo ultimativna moda. Hvala, Gucci.

Anna Sui pomlad 2020

Danes je dovoljeno tisto, kar je bilo prejšnji generaciji modnih strokovnjakov nepredstavljivo.

Plišasta trenirka, mešanje potiskov, mešanje barv, kot sta črna in rjava, je postala običajna. Glavni junak te zgodbe je potreboval malo več časa. Potrpežljivo je sedel na klopi modnih neuspehov in čakal na svojih pet minut slave.

Chalayan pomlad 2020

Ko so okrog leta 2015 znameniti natikači Birkenstock postali prepoznaven poletni kos, je bilo treba le, da je temperatura nekoliko padla, da so lahko to modno obaro začinili z nogavicami. Hlačne nogavice, nogavice, dokolenke, športne nogavice - nebo je bilo meja. Kar se tiče modnih velikanov, ga je Missoni med prvimi uvrstil v svoj asortiman, vsi drugi pa so mu začeli slediti. Burberry, Gucci, Dolce & Gabbana in Jacquemus so le nekateri, ki so se zavzeli za njegovo popularizacijo.

Fendi pomlad 2021

Salvatore Ferragamo pomlad 2020

Simone Rocha pomlad 2020

Prirejeno po članku z ELLE RS.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: To je razlog, da je Kate Middleton prosila, naj jo kličemo Catherine

Priporočamo tudi: Kylie Jenner je razkrila trik z maskaro, ki bo za vedno spremenil vašo lepotno rutino

Novo na Metroplay: "Ni potrebe, da je glavna junakinja vedno popolna, vitka in prekrasna ženska." | Gaja Filač