“Butterfly” pričeska je nepričakovan pomladni trend: Pozabite na uglajenost – viharen in neurejen videz je IN

9. 5. 2022
“Butterfly” pričeska je nepričakovan pomladni trend: Pozabite na uglajenost – viharen in neurejen videz je IN (foto: Profimedia)
Profimedia

"Butterfly" pričeska je osvojila slavne ženske iz enega preprostega razloga - enostavno jo je oblikovati.

Priča smo, da so v modi spet krajše pričeske, od različnih različic paža do ultra kratkih, različic je nešteto, striženje dolgih las pa je vedno zaželena sprememba.

Vedno pa se najdejo tisti, ki se ne odločijo za striženje dolgih las tako zlahka, nova pričeska "butterfly" pa je ena tistih, ki vas bo spremenila, saj pomeni srednje dolžine.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Kaj je pričeska "butterfly"?

S to pričesko boste dobili najboljše iz obeh svetov. Za njeno ime je zaslužna slavna frizerka Suni Brook, ki je razložila, kaj pomeni pričeska "metulj".

"Pričeske metulj sta pravzaprav dve pričeski v eni in daje vam možnost, da se poigrate z idejo krajših las, ne da bi morali postrižiti svoje dolge lase." Frizerka pričesko opisuje kot optično iluzijo, s katero lahko spremenite stil in ustvarite vtis velike spremembe.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Da bi dosegli to pričesko, je treba krajše odrezane pramene previdno razvrstiti na vrh glave z daljšimi plastmi las. Krajši prameni naj se končajo tik pod brado, daljši pa do ramen ali nekoliko pod njimi. Takšne plasti bodo na laseh ustvarile igrivost in izboljšale njihovo teksturo. Ko bodo vaši lasje spuščeni, boste dobili čudovite združene plasti in dlje ko boste dvignili daljši del las, bodo krajši deli prišli do izraza in ustvarili iluzijo kratke pričeske!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sydney Sweeney (@sydney_sweeney)

Zakaj so pričeske z metulji tako priljubljene?

Pričeske metulj so pravzaprav le ena v nizu frizur mešane dolžine, ki so letos izjemno priljubljene, kot so pričeske "shag".

Pričeske metulj so mnogim med temi pričeskami najljubše zaradi svoje vsestranskosti, različnih možnosti oblikovanja, enostavnega vzdrževanja in ker prinaša poseben pridih 70. let.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sam McKnight Personal (@sammcknight1)

Frizerji frizuro metulj imenujejo novejša različica klasičnih dolgih plasti. Od klasične pričeske se razlikuje po tem, da je večja razlika v dolžini med plastmi, med krajšo plastjo na bradi in daljšo plastjo na ramenih. Prav ta razlika vam omogoča, da se poigrate s svojo pričesko in dosežete iluzijo krajših las.

To pričesko lahko naredite na vseh tipih las in oblikah obraza. Profesionalni frizerji pa poudarjajo, da ta pričeska najbolj pristaja skodranim in valovitim lasem, saj dodajanje plasti na kodre poudari njihovo naravno obliko. Poleg tega bo poudaril njihovo teksturo in videz brez pretirane uporabe izdelkov za oblikovanje vaših kodrov.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Katie Holmes ikonično jopico zamenjala s tem modelom

Priporočamo tudi: Izbrali smo 10 najlepših belih oblek za pomlad in poletje 2022: To so modeli, ki jih letos obožujejo modna dekleta

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave