6 stvari, o katerih bi morali razmisliti, preden se odločite za frufru

Preberite, preden se preobrazite v Parižanko.

6 stvari, o katerih bi morali razmisliti, preden se odločite za frufru - Foto: Instagram

Parižanke so preprosto neustavljive in ​​nenehno iščemo nove navdihe od oblačil, ki jih nosijo, do ličil in pričeske. Lasje so pri Francozinjah zagotovo "najbolj francoski" (je to sploh izraz?). Naravni, s teksturo, izgledajo ležerno in  popolnoma kompleksno, pogosto s frufrujem.

Vse skupaj se sliši preprosto, kajne? Zagotovo ste v neki točki svojega življenja imeli to potrebo po striženju frufruja, nekateri so si jih med karanteno celo ostrigli sami, nekateri pa so prisegli, da jih ne bodo nikoli več nosili, seveda dokler ne naletimo na fotografijo Jeanne Damas oz. nekatere druge Parižanke, zato se zdi frufur vedno dobra ideja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leia Sfez (@leiasfez)

Pri ženskah z dolgimi lasmi je frufru prva sprememba in zagotovo manj dramatična kot paž frizura. Kljub temu morate vedeti nekaj stvari, preden se odločite za to potezo. Tu je 6 ključnih stvari, o katerih morate razmisliti.

1. Čeprav se vam zdi, da se na Instagramu zanje ni treba truditi, resnica pa je drugačna.

Če je tekstura vaših las svilnata in se lepijo na vaš obraz, se boste morali vsak dan potruditi, da boste svoj frufru ohranili v formi. Striči ga morate tudi vsake tri tedne, če ste se odločili za daljšega. Verjemite nam, da se redko kdo (skoraj nihče) zbudi na tem svetu s popolnoma oblikovanim frufrujem, s katerim kar odide iz hiše, ne glede na to, kako naravno izgleda. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Suki Waterhouse (@sukiwaterhouse)

2. Frufru je trajna stvar.

Ko ga enkrat ostrižete, se jga v mesecu ali dveh ne boste znebili. To še posebej velja za kratek frufru, ki je videti odlično, vendar ga je treba nositi ponosno ali pa sploh ne (večinoma primeren za ovalni, srčasti in okrogel obraz). 

3. Pozabite na možnost "naredi si sam".

Če hrepenite po frufruju, pojdite k frizerju, saj boste doma lahko naredili katastrofo, ki jo bo težko odpraviti. Zaupajte nam iz prve roke. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Martinez Planinc Gala (@gala_martinez)

4. Poiščite fotografije.

Poiščite primere frufurjev, natančneje poiščite fotografije žensk, ki imajo podobno obliko obraza kot vi, pa tudi teksturo in dolžino las, ter jih odnesite k svojemu frizerju. 

5. Imate skodrane lase?

Če imate kodraste lase, si vnaprej priskrbite izdelke, ki jih boste potrebovali za oblikovanje, in prosite frizerja, da vas pouči o tehniki, s katero boste dosegli želeni učinek. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leia Sfez (@leiasfez)

6. Še vedno niste prepričani?

Če niste pripravljeni na dramatične spremembe, naredite tako imenovane "curtain bangs", torej frufru, ki je daljši in v korakih pade okoli obraza, nosi pa se s prečko na sredini. Ker je daljši od klasičnega frufruja, jih lahko daste tudi za uho.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Fotografije: Instagram /@maralafontan

Preberite še: To krilo iz 90-ih bo letos vodilni poletni trend. Bodite prvi!

Priporočamo tudi: 4 razlogi, zakaj vaši lasje ne rastejo in kako jih spodbuditi

Najbolj brano