4 glavna pravila za mladostni videz, ki bi jih pri ličenju morale upoštevati ženske nad 50 let

Ne stroga pravila, temveč triki, ukradeni od profesionalcev.

4 glavna pravila za mladostni videz, ki bi jih pri ličenju morale upoštevati ženske nad 50 let - Foto: Profimedia

Pri ličenju ni več strogih pravil, ki bi omejevala ustvarjalnost in možnost izražanja, obstajajo pa triki, ki lahko pomagajo doseči popoln rezultat. Zlasti ko ste presegli 50. leto starosti, morate biti nekoliko bolj pozorni na to, da gube in znamenja niso poudarjena ali da oči niso videti utrujene. Zato obstaja nekaj trikov ličenja za ženske po 50. letu starosti, ki jih morate nujno uporabiti v praksi. To ne pomeni, da se morate dokončno odreči na primer pudrastim teksturam, svetlim in temnim barvam ali vsem, kar vsebujejo bleščice, temveč morate le vedeti, kako jih najbolje uporabiti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michelle Pfeiffer (@michellepfeifferofficial)

Nasveti in skrivnosti za popoln make-up po 50. letu starosti

Podlaga

Kdo drug kot JLo nam lahko pokaže, da lahko tudi po 50. letu ustvarite čudovit, glamurozen in barvit videz. Ob pogledu nanjo pa je nemogoče spregledati, da ima veliko zaslug za uspeh njenega videza svetleča podlaga. Pravzaprav moramo vztrajati prav pri tem, najprej kožo temeljito navlažimo, nato pa izberemo podlage, ki so gladilne in sijoče. Najprimernejše so tekoče in precej lahke podlage, ki jih lahko plastite, če potrebujete večjo prekrivnost. V nasprotju s polprekrivnimi podlagami, ki so bolj pastozne in zahtevne, gredo veliko manj v gube, se popolnoma prilegajo kot druga koža, obraz pa je bolj sijoč in napihnjen. Enako načelo velja za korektorje: če morate na primer popraviti barvo podočnjakov, je to vedno dobro storiti pred nanosom podlage, nato pa uporabite osvetljevalne izdelke, ki so vedno precej lahki in tekoči.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Nekateri korektorji imajo hibridno konsistenco, skoraj kot da bi bili zelo vlažilni obarvani premazi za oči, točno to, kar ta predel potrebuje. Optično zgladijo gube, hkrati pa takoj polepšajo oči, zlasti če jih nanesete z dvigovanjem, tj. z nagibanjem nanosa od zunanjega kotička navzgor. Če pa moramo zakriti madeže na obrazu, izberemo korektorje, ki so nekoliko gostejši, vendar ne pastozni, saj se popolnoma ujemajo s poltjo. Ni prepovedano vse popraviti s pudrom, najbolje z bogatimi in vlažilnimi pudri, ki so neopazni in zelo lahki, ki ne puščajo sledi, temveč gladijo. Na konturo oči ga lahko s prsti pritisnete in ga pritrdite na bolj naraven način.

Oblikovanje obraznih potez

Tekoče formule so idealne tudi za oblikovanje in senčenje, rdečilo za lica in osvetlitev, saj navlažijo, napolnijo in rahlo zakrijejo drobne linije. Te teksture pripomorejo k polnosti obraza, saj na novo opredelijo obliko, medtem ko s pudrom tvegate, da boste ustvarili izrazito kontraproduktiven učinek. Z njimi lahko še vedno popravljate tekoče izdelke, vendar vedno zelo lahkotno. Eden od nasvetov je, da namesto posebnih izdelkov za oblikovanje in bronziranje uporabite puder temnejše barve od vaše kože, saj boste tako dosegli bolj naraven in niansiran učinek. Kar zadeva osvetljevalce v prahu, pa je najbolje opustiti tiste z bleščicami, ki zaznamujejo pore in sledi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Helena (@helenachristensen)

Oči

Ličila za oči imajo ključno vlogo pri zagotavljanju svežega videza obraza. Začnemo z obrvmi, ki sčasoma postanejo manj goste, jih s krtačko počešemo navzgor in nato utrdimo z gelom, ne da bi jih nenaravno potisnili navzgor. Nato jih lahko zapolnite s svinčnikom za obrvi ali črtalom za oči, tako da dlako po dlaki narišete naravni videz, ki odpira oči. Za hitrejše in lažje ličenje lahko uporabite tudi obarvano maskaro, ki popravi obrvi in jih hkrati izpopolni. Navsezadnje so bistvenega pomena kot okvir za preostali del ličenja, ki je lahko le poteg maskare ali bolj strukturiran.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by dario. (@dario.studio)

Če se želimo poigrati s senčili in barvami, lahko uporabimo rjave, bež in rožnate odtenke, da ustvarimo zanimive odtenke, ki povečajo oko. Idealno je mat, a ne suho senčilo, morda izmenično s kremnimi senčili: bleščice in satenasta senčila se ponavadi znajdejo v gubah, zato jih je vedno bolje nanesti po ustvarjanju podlage s primerjem ali korektorjem in le za nekaj poudarkov. Temnejši odtenki po drugi strani utrdijo oči, zato jih uporabljajte le za zaključek. Pravzaprav mora biti črtalo za oči, na primer, zelo tanko in dovolj razširjeno navzven, da je funkcionalno, vendar to ni nujen korak, za razliko od maskare: za mehkejši učinek in mehkejši videz lahko izberete rjavo namesto črne barve.

Ustnice

Nenazadnje ustnice: tudi te sčasoma postanejo manj polne, zato so trše in bolj izrazite. Odlična rešitev za njihovo začasno boljšo polnost so ličila, zlasti črtalo za ustnice. Gre za tehniko, ki jo zelo radi uporabljajo zvezdniki, in sicer se s svinčnikom, ki je za en ton temnejši od naravne barve ustnic, nariše obris ustnic, ki se nato zapolni z nude šminko. Seveda lahko nosite vse svetle barve, kot so rdeča, jagodna ali koralna, po možnosti s sijajnim ali satenastim premazom, ki vlaži in daje optični volumen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Isabella Ferrari (@isabellaferrarireal)

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Zakaj bi si morali po vsaki jedi in pitju nujno izprati usta z vodo: Razlog vas bo motiviral pri hujšanju

Priporočamo tudi: Pozabite francosko manikiro: Žele nohti so trend umetnosti nohtov Y2K, za katerega potrebujete le dve barvi laka

Najbolj brano