3 zlata pravila za nego kože na domu, ki jih upošteva tudi Jennifer Aniston

Kako doseči takojšen sijaj kože, se učimo od slavne kozmetičarke Joanne Czech.

3 zlata pravila za nego kože na domu, ki jih upošteva tudi Jennifer Aniston - Foto: Profimedia

Koža je naš največji in najvidnejši organ, tako da čeprav smo na koncu vsi žrtve brezobzirne genetike, obstajajo številni dejavniki, ki določajo, kako izgleda naša koža in s tem tudi, kako se v njej počutimo. Joanna Czech, kozmetičarka in strokovnjakinja za kožo z vel kot tremi desetletji izkušenj, skrbi za zvezdnice, kot sta Jennifer Aniston in Christy Turlington Burns, kar jeza nas več kot dovolj, da lahko prisluhnemo njenim modrim napotkom. Eno je gotovo - nega kože se začne doma, predvsem pa je odvisno od tega, kako in kako redno opravljamo kozmetične domače naloge.

Tu so tri osnovna pravila za nego domače kože, ki jih je vredno vključiti v svojo vsakodnevno rutino in ki vam bodo dala zdrav in lep sijaj.

1. Masaža: mišice masirajte kot testo

Če gre za kozmetično nego, Joanna pravi, da je "najpomembnejši del vedno masaža. Vse se nanaša na obdelavo obraznih mišic kot na testo, s pritiskanjem prstov v tkivo in stiskanjem. Spodbuja cirkulacijo, kri prenaša kisik v vašo kožo, ki ga takoj dvigne in ustvari mikro otekline v mišicah, zaradi česar bo vse, kar boste pozneje nanesli, veliko lažje prodrlo, ker se bo koža segrela."

Priporočljivo je, da se domača kozmetična nega obraza začne z iztegovanjem sprednjega dela prsnega koša, od ramen do ramen, nato pa je treba masirati obe strani hrbtenice, kolikor lahko dosežemo z roko. "Ko med masiram, začnem od pasu in se pomaknem navzgor vse do korena lobanje. Vsi živci, ki so odgovorni za sprednji del telesa, so nameščeni vzdolž hrbtenice, zato je to del telesa, ki ga moramo najprej masirati. To pripravi podlago za masažo obraza, ki sledi." Po tem masirajte trapezijsko mišico, ki se nahaja od zadnjega dela vratu do ramen in navzdol po hrbtenici, natanko tisti del, kjer običajno shranjujemo ogromno stresa, in se pomaknite na lasišče, da čim bolj povečate učinke in hkrati sprostite napete mišice.

Joanna podpira tudi uporabo orodja za nego, kar pomeni različne masaže obraza, in priporoča, da gremo vedno v isti smeri, za boljši učinek sestavin maske pa jih lahko uporabimo tudi čez maske.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joanna Czech (@joannaczechofficial)

2. Dekolte: začnite z nego obraza od prsi

Če se osredotočate na nego kože samo na obrazu, Joanna misli, da se zelo motite, njen moto pa je: "Vedno začnite pri prsih in končajte pri korenu las", kar velja za vse kozmetične tretmaje obraza, od jutranjega čiščenja do večerne hidracije. "Zelo pomembno je skrbeti za dekolte, saj v 70-80% primerov to področje kaže znake staranja pred samim obrazom in bi morali dejansko dobiti dvojno nego. Poleg čiščenja dekolteja po enakem postopku kot obraz uporabite tudi enake serume, tretmaje in vlažilne kreme za to področje, kot jih uporabljate za obraz. Seveda obstajajo tudi specializirani izdelki, ki jih lahko raziščete posebej za to področje telesa, če pa za to naložbo niste razpoloženi, preprosto razširite bojno območje na celoten prsni koš z enakimi pripravki, kot jih uporabljate za obraz.

3. Priprave: kožo obdelajte kot gobo

V središču filozofije Joanne Chech: "Kožo je treba obravnavati kot gobo. Ko kožo pogledate pod mikroskopom, povečano 10.000-krat, vidite maščobno tkivo in kolagenska vlakna ter druge plasti - to je goba. In zato vedno uporabljam tehniko pritiska in sproščanja, da zagotovim, da izdelek vstopi v kožo." Ko nanesete formulo na kožo in jo pritisnete z vsemi štirimi prsti, se koža mikroskopsko odpre, nato pa, ko jo spustite, vpije tisto, kar je na površini. Ne glede na to, ali gre za toner ali serum, je priporočljivo, da izdelek razporedite po koži in ga počasi pritisnete, nato spustite in nato nežno tapkate s konicami prstov, da se prepričate, da se vse absorbira. Nato lahko nanesete naslednji sloj.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Horoskop: Mars prehaja v bika, čas za stabilne cilje

Priporočamo tudi: Pozabite na mini torbice, letos se vračajo torbe velikanke

Najbolj brano