Poslovite se od klišejskih dišav, ki jih (pre)poznajo vsi: to so parfumi, ki vas bodo v hipu osvojili

Katere so neprepoznavne, nišne dišave, za katere še niste slišali? Izbor še neodkritih, o osupljivih dišav je pripravil David Kobe.

Lepota, 4. 1. 2022
Poslovite se od klišejskih dišav, ki jih (pre)poznajo vsi: to so parfumi, ki vas bodo v hipu osvojili - Foto: Instagram @fredericmalle

Moram priznati, da sem pri izbiri nove dišave zelo skeptičen in nisem hitro navdušen. Pri izbiranju prave dišave mi po glavi roji ogromno vprašanj. Ali mi bo vonj sploh všeč, ali se bo dobro odnesel na moji koži (saj je PH pri vsakemu drugačen), ali bo zdržal čez dan in ali ga bodo zavohale druge osebe?

V zadnjih letih sem stopil v skoraj da vse možne parfumerije, katere bi si človek lahko zamislil. Od parfumerije Nose v Parizu, Salon de Parfum v Harrodsu do nakupovalnega središča v Dubaju in še marsikje. 

Tukaj je seznam nekaterih vonjav, ki so mi ostale v spominu. Te vonjave seveda niso za ljudi z blago dušo. 

Trenutne obsesije z parfumi: 

1. Byredo Oud Immortel - 50ml 135€ - Unisex - Byredo  

Fascinanten bogat vonj z notami (oud) lesa, pačulija, kadil in limončela, kateri ostane na koži skoraj da cel dan. Lepo se vpije tudi v oblačila, kar pomeni, da ga boste vonjali tudi ko ga ne nosite. 

2. Vilhelm Parfumerie Do Not Disturb -  50ml 135€ - UnisexNet-a-Porter

Fantastična kombinacija lesenih, cvetličnih in pudrastih vonjav po inspraciji legendarnega nočnega kluba Studio 54 v New Yorku. Vonj po velurju, cigarah, koktejlih in zabave, ki je trajala do zgodnjih jutranjih ur.

3. Tom Ford Soleil Brûlant - 50ml 337€ - Unisex - Nama 

Tom Ford opiše novi vonj kot privatno poletje v steklenici, vonj cvetlic poljubljen s sončnimi žarki. Note jantarja, medu, pomarančnih cvetov, usnja in vetiverja pričarajo popolno razkošje poletja in od sonca poljubljeno kožo. 

4. Comme des Garçons Commes des Garçons 2 - 50ml 85€ - Unisex - Ikona Ljubljana 

Eden od najbolj zanimivih vonjev, kar jih poznam. Vonj bi opisal kot aromatična svežina zraka na 10 tisočih metrih, prepletena z vonjem črnila in kadil v družbi aldehidov, angelike in mate čaja. Fantastična dišava, ki se vrhunsko poda k beli srajci na poletni dan. 

5. Aesop Tacit - 50ml 100€ - Unisex - Aesop

Zelo odrasel vonj. Poln svežine z notami japonskega citrusa yuzu s pridihom bazilike, vetiverja in nagljevih žbic. Namenjen tistim, ki vedo, kaj želijo v življenju. 

<

6. Le Labo Patchouli 24 - 50ml 160€ - Unisex - Le Labo

Tisti, ki radi pečejo sladkosti in prepoznajo znan vonj vanilijevega stroka, ta parfum je za vas. Mamljiv vonj vanilijevega stroka in brezinega lesa se pomeša z benzoinom in skrito noto pačulija. 

Pripravil David Kobe

Fotografije: Instagram

Preberite še: Pozabite na balerinke, spomladi jih bo zamenjal ta model čevljev

Priporočamo tudi: Imate radi rastline? Bodite prvi in preverite, katerih 6 bo najbolj trendi v letu 2022

Najbolj brano