Imate radi rastline? Bodite prvi in preverite, katerih 6 bo najbolj trendi v letu 2022

Naj bo tudi zelenje v notranjih prostorih odraz spremljanja novodobnih trendov.

Dekor, 1. 1. 2022
Imate radi rastline? Bodite prvi in preverite, katerih 6 bo najbolj trendi v letu 2022 - Foto: Profimedia

Na rastline se lahko zanesemo vedno, kadar želimo v notranje prostore vnesti pridih zelenih odtenkov. Za vse tiste, ki se nagibajo k estetiki urbane džungle, lahko rastline poskrbijo, da se jim življenje doma prelevi v bivanje v eksotičnem kraju – brez odvečne prtljage in dolgotrajnega potovanja.

Strokovnjaki ob skoku v novo leto tako napovedujejo, katere rastline bodo v trendu sledečih 12 mesecev:

1. Velike rastline

Po besedah Maryah Greene, rastlinske svetovalke in ustanoviteljice spletne platforme Green piece, bodo prihajajoče leto v največji meri zaznamovale večje rastline. "V obdobju, ko se vse več ljudi vrača v svoje pisarne, nas navdihujejo ravno takšne, ki uspevajo v prostornih pisarniških prostorih," pove.

V trendu bodo:

  • Kraljevska strelicija
  • Ficus benghalensis 'Audrey'
  • Ficus triangularis

Ficus triangularis

2. Plezajoče in cvetoče sobne rastline

Jarema Osofsky, ustanoviteljica dizajnerskega studia Dirt Queen NYC, v katerem oblikujejo prostore na način, da ljudem približajo naravo, zapoveduje, da si bomo v letu 2022 želeli nekoli več barvne lestvice pa tudi rastline, ki med plezanjem ustvarjajo skulpture.

V trendu bodo:

  • Rhaphidophora tetrasperma
  • Monstera deliciosa

Rhaphidophora tetrasperma

3. Praproti

Strokovnjaki so zedinjeni, da bomo v prihajajočih mesecih videli veliko praproti. Dobro se namreč obnesejo v prostorih z visoko stopnjo vlažnosti: "Ravno njihova želja po vlagi je tista, ki običajno očara ljubitelje sobnih rastlin. Potrebujejo pogosto in temeljito nego. Če tako iščete rastlino, katere rast in uspevanje želite spremljati redno, so praproti odlična izbira," pove Maryah.

V trendu bo:

  • Avstralska drevesna praprot

Avstralska drevesna praprot

Preberite še: Ne samo s čevlji, Sarah Jessica Parker je sedaj osvojila svet s temi unikatnimi izdelki (želeli jih boste imeti doma)

Priporočamo tudi: Ne boste verjeli, kateri trdovraten madež učinkovito odstrani lak za lase (med prazniki vam bo prišel zelo prav)

Fotografija: Profimedia

Najbolj brano