Ne boste verjeli, kateri trdovraten madež učinkovito odstrani lak za lase (med prazniki vam bo prišel zelo prav)

Je obvezen del vsakega prazničnega druženja. 

Dekor, 26. 12. 2021
Ne boste verjeli, kateri trdovraten madež učinkovito odstrani lak za lase (med prazniki vam bo prišel zelo prav) - Foto: Profimedia

V prazničnih dneh, ko z najdražjimi nazdravljamo skoku v novo obdobje, nam preglavice pogosto povzročajo prav trdovratni madeži žlahtne kapljice na oblačilih in oblazinjenem pohištvu. Najpogostejši mit glede odstranjevanja madežev rdečega vina je tisti o posipanju soli na madež, s čimer pa v resnici naredimo več škode kot koristi.

Ena izmed najbolj učinkovitih metod v boju proti vinskim madežem je uporaba kozmetičnega izdelka, ki ga ima doma vsaka ženska – laka za lase.

Madež obilno poškropite z lakom in pustite, da ga vsebovan alkohol postopoma razgradi. Oblačilo nato operite na tako visoki temperaturi, kot to dopušča predpisano navodilo za pranje tkanine, oblazinjen del pohištva pa lahko nato le nežno obrišete s papirnato brisačko.

Bonus trik:

Če madežev ne morete odstraniti takoj, umazano mesto čim prej navlažite z gazirano vodo – mehurčki v tekočini bodo pripomogli k potiskanju madeža iz vlaken blaga, kar vam omogoča nekaj dodatnih minut pred strokovno obdelavo madeža.

Fotografija: Profimedia

Preberite še: Tudi vi obožujete puhaste odejice? To so dizajnerske različice, na katere prisegamo to zimo

Priporočamo tudi: Kaj povzroča prezgodnje sivenje las in kako ga preprečiti: 6 glavnih dejavnikov, ki vas bodo pripeljali do sprememb

Najbolj brano