Se vam lušči šminka? S temi 6 koraki boste vedno dosegli popoln videz

S šestimi preprostimi koraki do dolgo obstojne, svilene šminke.

Se vam lušči šminka? S temi 6 koraki boste vedno dosegli popoln videz - Foto: Profimedia

Šminka še tako preprost lepotni videz naredi bolj glamurozen in prefinjen. 

Naslednjih šest korakov ne pripomore samo k daljši obstojnosti šminke, ampak tudi k njenemu enakomernemu, gladkemu in navlaženemu videzu.

Preberite tudi: Pozabite na črne kostime, Penelope Cruz je poslovni stajling nosila v tej drzni barvi

1. Zgladite ustnice s pilingom.

Podobno kot si s pilingom zgladimo kožo na obrazu, si je dobro pred nanosom izdelkom zgladiti tudi ustnice. Z nežnim pilingom odstranimo odmrle celice, ki na ustnicah pustijo neenakomeren, razpokan učinek. Za najboljši učinek je priporočljiv nežen nanos pilinga na ustnice in masiranje s krožnimi gibi. Nato ga speremo z mlačno vodo. Piling lahko nanašamo dnevno, še posebej pozimi, ko so naše ustnice izpostavljene suhemu in hladnemu vremenu.

2. Ustnice pripravite z gladilno podlago.

Po tem, ko dobro zgladimo ustnice je čas, da jih pred uporabo šminke še navlažimo. Primer pripravi ustnice na nanos težjih produktov in zagotovi daljši obstoj nanešene šminke.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lily Collins (@lilyjcollins)

3. Nanos začnite s črtalom za ustnice.

Naslednji korak je črtalo za oči, ki med drugim pripomore k večji pigmentaciji šminke. S črtalom lahko tudi spreminjamo obliko svojih ustnic, njegov nanos pa pripomore tudi k daljši obstojnosti šminke. Če izberemo takšnega brez izrazitega mat učinka se z njim lahko izognemo nadležnim vdolbinam v ustnicah, ki nastanejo po več urah nošenja šminke.

Preberite tudi: Zimska torbica, ki je navdušila modni svet - Ugg x Telfar

4. Uporabite šminko z vlažilnimi učinkovinami.

Izbira popolne šminke v poplavi izdelkov na trgu ni lahka. Pogosto je priporočeno branje in upoštevanje sestavin na embalaži šminke, lahko pa se zanesemo tudi na kratka besedila, ki opisujejo njeno teksturo. Najbolj pozorni moramo biti pri izbiri tekoče šminke - mnoge izmed njih so pogosto razlog za izsušene in razpokane ustnice. Prav tako se je za gladek videz ustnic priporočljivo izogibati šminkam z izjemno kratkim časom sušenja.

Popolna šminka je takšna, ki ne zahteva stalnega nanašanja, ustnice pa pusti navlažene, enakomerno obarvane in gladke. Najpogosteje so lepo mazljive in dolgoobstojne šminke tiste, ki so opisane z besedo velvet.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

5. Šminko potapkajte z robčkom in jo fiksirajte.

Po nanosu šminke z robčkom odstranimo presežek barve. Robček prepognemo in ga nežno stisnemo z ustnicami. Zadnji korak je fiksiranje šminke s suhim pudrom. Podobno kot obraz tudi ustnice fiksiramo z večjim čopičem, nanesemo pa le tanek sloj brezbarvnega suhega pudra, ki bo šminki podaljšal obstojnost.

6. Ne pozabite na stalno vlaženje.

Ustnice, v nasprotju s kožo nimajo zmožnosti samonavlažitve, zato je ohranjanje vlažnosti naša naloga. Za zdrav videz ustnic jih je dobro negovati z vlažilnimi tretmaji, balzami za ustnice in olji. Ne samo, da bo negovanje ohranilo gladko površino in olepšalo videz šminke, zdrave in sijoče ustnice delujejo polnejše in naravno napihnjene.

Fotografije: Profimedia in Instagram

Preberite še: Obožujete Emily in Paris? Raziskali smo, kako lahko preživite dan kot ona + koliko stane

Priporočamo tudi: Eyeliner si bomo v letu 2022 začrtali kot Maja Keuc - Amaya
 

Najbolj brano