Lepotni triki - nega in ličenje

Deset korakov do svežega videza z umetnikom ličenja L'Oréal Paris, Jamesom Kaliardosom.

Lepotni triki - nega in ličenje

Lepa koža se začne od znotraj

Pitje zadostnih količin vode je sicer ključnega pomena, vendar je videz naše kože odvisen tudi od prebave. Prebavni encimi razgrajujejo hrano in pomagajo telesu vsrkati hranljive snovi. Ribje olje ter maščobne kisline omega 3 in 6 blagodejno vplivajo na prebavo in s tem tudi na videz kože.

Piling

Mrtve kožne celice, ki se kopičijo na utrujeni in dehidrirani koži, naredijo vašo polt pusto, zato ji vsaj enkrat tedensko privoščite piling, ki jo bo poživil. Vendar s pilingom ne pretiravajte, predvsem če je vaša koža mastna, saj lahko spodbudi nastajanje sebuma.

Podlaga za daljšo obstojnost ličil

Zaradi utrujenosti se na koži pojavijo nepravilnosti, zato uporabljajte matirajočo podlago za daljšo obstojnost ličil (npr. L'Oréalov Studio Secrets Smoothing Resurfacing Primer), s katero boste ustvarili enakomeren videz polti. Podlago nanesite na področje pod očmi, čelo in ob nosnicah.

Roza za svež videz

Z rdečilom v roza ali breskovem odtenku lahko poživite utrujeno in pusto polt. Za učinek osvetlitve polti s čopičem nanesite rdečilo na lica in vzdolž nosu.

Vlažilna krema in puder

Ko puder nanašate na lica in sence, ga zmešajte s kančkom vlažilne kreme, ki bo vašemu obrazu vdihnila svežino. Na nos in brado nanesite samo puder, saj sta to predela, ki ponavadi potrebujeta največjo prekrivnost.

Osredotočite se na notranji kotiček oči

Korektor z odsevnimi pigmenti (npr. YSL Touche Éclat) nanesite na notranji kotiček oči. Tako bodo vaše oči videti spočite in sveže. Korektorja ne nanašajte pod celotno spodnjo veko, saj boste tako ustvarili tako imenovani panda učinek.

Zlata za sijoč videz

Nanesite L'Oréalov Glam Bronze Blush Bronze Duo – kombinacijo bronzerja in rdečila za lica – v jamice lic in na predel nad obrvmi ter zabrišite robove. Za večerne priložnosti nanesite na ličnice osvetljevalec v zlatem odtenku.

Najprej senčilo

Temna senčila za oči nanesite na veke pred nanosom podlage. Odstranite jih lahko z mandljevim oljem, ki bo kožo v predelu oči tudi temeljito nahranil.

Tuš le za zgornjo veko

Če si želite videz široko odprtih srnjih oči, nanesite tuš samo na zgornjo veko. Nato uporabite maskaro, ki jo ob zunanjem kotičku oči nanesite v več slojih, s čimer boste ustvarili bolj odprt pogled.

Naravne ustnice

Svinčnik za ustnice v barvi kože navidezno poveča ustnice in jih naredi polnejše. Drznejše barve lahko ustvarijo videz blede polti.

Prevedla in priredila Maša Zupančič,
fotografije Imaxtree in promocijsko gradivo

Najbolj brano