"Zelo si je želela pokazati svoje dolge lase in to je bila njena osebna izbira": Kraljevsko pravilo, ki se ga na dan svoje poroke Kate Middleton ni držala

4. 1. 2024
Valižanska princesa je pogosto vir navdiha zaradi svojega elegantnega videza, pa tudi zaradi svojih bujnih, rjavih las. Za svojo poroko pa je opazno odstopala od kraljevskega pravila. (foto: Profimedia)
Profimedia

Valižanska princesa je pogosto vir navdiha zaradi svojega elegantnega videza, pa tudi zaradi svojih bujnih, rjavih las. Za svojo poroko pa je opazno odstopala od kraljevskega pravila.

Kot smo že omenjali, ima plemstvo številne običaje in pravila, ki jih je treba spoštovati. Kate Middleton se je zato morala odpovedati navadam, ki so nastale pred njenim življenjem princese, kot so na primer zadimljene senčke, katerih oboževalka je bila.

Ne spreglejte:

Za posebne priložnosti pa mati Georgea, Charlotte in Louisa rada poskrbi zase, zlasti za svoje dolge in sijoče lase, ki navdušujejo številne njene oboževalce. To se je potrdilo tudi na njeni poroki, kjer je valižanska princesa prelomila 350 let staro kraljevo tradicijo: speti lasje na lastni poroki. Za razliko od španske kraljice Letizie in Meghan Markle, ki sta na svoji poroki nosili spete lase, je žena princa Williama vse presenetila in se razkrila z razpuščenimi in skodranimi lasmi, le z nekaj prameni, zapetimi na zadnjem delu glave.

Razlog za poročno pričesko Kate Middleton

Princesin osebni frizer Richard Ward je v nedavnem intervjuju za revijo Gala razkril razloge za njeno poročno pričesko. Kate Middleton je bila pripravljena kršiti pravila, zato se je z Wardom dogovorila, da bo imela na poročni dan dolge, spuščene lase: to je zelo osebna izbira. 

"To je bila skupna razprava. Kate Middleton obožuje svoje dolge lase in takrat si jih je resnično želela pokazati. Zato so bili na veliki dan njeni lasje razpuščeni, le nekaj pramenov je bilo pripetih nazaj."

V še eni presenetljivi anekdoti je Richard Ward razkril, da se je dolgo časa pripravljal na to, da bo Kate Middleton na veliki dan naredil najlepšo pričesko ... na svoji osebni asistentki. Zaradi natrpanega urnika valižanske princese so namreč ekipe njenih frizerjev morale najti rešitev, da je lahko profesionalec vadil brez nje. Frizerjeva pomočnica je bila zato naprošena, da preizkusi več poročnih pričesk.

"Ko ni mogla priti, smo v salonu preizkusili mojo osebno asistentko, ki ima zelo podobno pričesko in strukturo las," pravi princesin frizer. "Imeli smo več sestankov, na katerih smo se pogovarjali o pričeski. Ko smo natančno vedeli, kaj bomo naredili, smo vadili na Kate," zaključi Richard Ward.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kraljica Camilla Kate Middleton iz lastnih izkušenj svetovala, "kako obdržati princa", ki pa se ga princesa ni držala

Priporočamo tudi: Vam je ostala penina? To je odličen recept, kako jo lahko uporabite za sladico

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik