Kako poustvariti prepoznavno pričesko Brigitte Macron? Na ta način lasje izgledajo bujneje in mladostnejše

29. 6. 2024
Voluminozni bob je zaščitni znak francoske prve dame in stil, ki ga ni tako težko doseči, če upoštevate te trike. (foto: Profimedia)
Profimedia

Voluminozni bob je zaščitni znak francoske prve dame in stil, ki ga ni tako težko doseči, če upoštevate te trike.

Brigitte Macron, prva dama Francije, je ena od slavnih žensk, ki navdušuje s svojim stilom, pri čemer se drži predvsem preprostosti, elegantnih krojev in monokromatskih stajlingov.

Soproga francoskega predsednika Emmanuela Macrona brez posebnega truda dosega učinkovit poslovni šik modni stil, njen zaščitni znak pa so kratka krila in ozke kavbojke – a ne samo to. Oblačila na stran, voluminozna pričeska je postala sinonim za tipičen videz Brigitte Macron, preprost bob, ki se zdi komaj ukroten, bogat in bujen.

Ne spreglejte:

Kako imeti pričesko kot Brigitte Macron?

Vrsta paž pričeske, ki jo ima gospa Macron, je tako imenovana bubble bob, ki se od ostalih razlikuje po tem, da je bolj poln in zaobljen, pri hoji pa tudi rahlo poskakuje.

Obstajajo različne vrste te pričeske, ki se razlikujejo po dolžini, plastenju in kotih striženja, in to je slog, ki laska večini oblik obraza, čeprav najbolje izgleda z ovalnim ali srčastim obrazom. Če želite vizualno podaljšati obraz, še posebej z okroglo obliko, je najbolje, če imate lase pod brado.

Idealno je, da svojega frizerja prosite, naj vam lase postriže naravnost, saj tako ustvarite teksturo, ki jo je lažje poravnati, kar želite doseči, če vam je všeč stil Brigitte Macron (čeprav je voluminozni bob videti čudovito!).

Profimedia

Ko gre za feniranje, so navijalke vaš glavni zaveznik in večje kot so, tem bolje! Zagotavljajo dolgotrajen volumen, najpomembneje pa je, da vsak pramen najprej z veliko okroglo krtačo pod toplim zrakom enkrat ali dvakrat potegnite, nato pa pramen navijete na kodralnik.

Nanesite peno za volumen.

Ko držite navijalke 10-15 minut, pomaknite lase naprej in najprej posušite korenine, da dobite dodaten volumen. Lase nato s sponkami razdelite na tri plasti, jih ponovno posušite s fenom, pramen potegnite vzporedno s tlemi, z okroglo krtačo z veliko glavo, plast za plastjo, od spodaj navzgor. Zelo pomembno je, da redno strižete konice, da zagotovite, da se vrtijo v želeni smeri, idealno vsakih 4-6 tednov.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 3 sestavine in 10 minut: To je vse, kar potrebujete za pripravo tega protivnetnega čokoladnega rjavčka

Priporočamo tudi: Samo genij lahko odgovori na ta 3 vprašanja: Hitri test inteligence, ki ga brez napake reši samo 17 % ljudi

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan