Adriana Lima ima poseben način nege kože: Umiva se na nenavaden način in trdi, da je prav to tisto, zaradi česar je njena polt sijoča

Adriana Lima svoji koži namenja prav posebno, dovršeno nego, od jutranje do večerne rutine. 

Adriana Lima ima poseben način nege kože: Umiva se na nenavaden način in trdi, da je prav to tisto, zaradi česar je njena polt sijoča - Foto: Instagram

Lepotne skrivnosti zvezdnikov lahko segajo od rahlo šokantnih vampirskih obraznih tretmajev do povsem nenavadnih glinenih rutin in dejstvo je, da so zvezdniki in njihovi lepotni nasveti pogosto nekaj, kar navaden smrtnik preprosto ne razume. Toda občasno se zgodi, da nam vseeno kakšna zvezdnica razkrije nekaj nadebudnih, sočnih skrivnosti in zdi se, da se jim je tokrat pridružila tudi Adriana Lima. Supermodel in naša večna simpatija je pred kratkim razkrila, da se izogiba umivanju obraza z navadno vodo iz umivalnika in s tem ohranja zdravje svoje kože. Zvezdnica verjame, da lahko koža resnično trpi zaradi vseh grdih bakterij in škodljivih elementov v običajnem vodovodnem omrežju, ki so preveč obremenjujoči za kožo.

Adriana Lima je ena najbolje plačanih manekenk vseh časov in to ne brez razloga. Njen obraz ni znan le po svoji lepoti, temveč tudi po popolnoma urejeni koži in brezhibni polti. In ni večjega razočaranja, kot če naša priljubljena zvezdnica razkrije, da za sijočo polt poskrbi le tako, da si obraz umije z vodo (prav posebno vodo) in si občasno privošči zeleni smuti. Ob številnih lepotnih intervjujih se nam tako zazdi, da je naš korejski sistem nege kože v sedmih korakih povsem zaman. 

Bo ustekleničena voda tudi nam korenito spremenila ritual nege kože?
Ne spreglejte:

Čeprav je Adriana Lima dopolnila 40 let, bi ob pogledu na njene fotografije težko verjeli njeni starosti, a manekenka je že večkrat poudarila, da je njena postava deloma posledica genetike, deloma pa dejstva, da se zdravo prehranjuje in neguje svojo kožo.

Prav tako je znana po tem, da daje prednost naravnim ali organskim izdelkom, še posebej zdaj, ko je noseča. K lepoti je vedno pristopala z vidika zdravja, kar je pomenilo, da je hrana gorivo, da je gibanje potrebno in da moramo skrbeti za svoj um.

Želi si, da bi te zdrave navade prenesla tudi na svoje otroke.

»Svojim otrokom želim vedno dati zgled, kako naj skrbijo zase – ne samo navzven, ampak tudi znotraj, s tem, kaj jedo in kako se počutijo,« je povedala lepa mamica.

Nosečnost jo je pripeljala do več skrbi in pozornosti na stvari, ki jih zaužije ali nanese na svoje telo. "Odkar sem noseča, moram biti bolj pozorna na stvari, ki jih uporabljam na svojem telesu. Vse mora biti čistejše. Uporabljam vse, kar je ekološko," pravi Adriana Lima.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adriana Lima (@adrianalima)

Lima uporablja preprost "trik", zaradi katerega je vsako jutro videti popolno.  Svoj dosedanji način nege kože je namreč zamenjala z naravnimi pripravki, spremenila izdelke, s katerimi se tušira, obraz je celo začela umivati ​​izključno z ustekleničeno vodo ali vodo s naravnim pH ravnovesjem. 

Trik, ki sem se ga naučila, je, da pri umivanju ne uporabljajte vode iz pipe. Uporabite vodo, ki je bila prečiščena ali iz steklenice. To je voda, ki jo želite uporabiti na obrazu – ne vode iz pipe, ker je polna kemikalij in spodbuja bakterije,« je dejala zvezdnica.

Adriana Lima ima dostop do vseh možnih kozmetičnih izdelkov in tretmajev, a skrivnost njene sijoče in napete kože se pravzaprav skriva v tem načinu čiščenja obraza. S kopanjem in prhanjem lahko namreč absorbirate več klora in drugih toksinov kot s pitjem umazane vode, ki vsebuje enake nevarne snovi. Voda iz pipe lahko vsebuje različna onesnaževala, vključno s klorom, fluoridom, arzenom, radijem, aluminijem, bakrom, svincem, pesticidi, nitrati in drugimi. Ne glede na kratek čas stika lahko izpostavljenost tem onesnaževalcem v vodi iz pipe pri prhanju povzroči škodljive učinke na zdravje. Nekatere pogoste težave, ki jih morda ne boste opazili, so alergijski odzivi, ki jih povzročata klor in kloramin, kot sta srbenje oči in izcedek iz nosu. To pomeni, da dolgotrajno prhanje, škoduje vaši koži in lasem!

Poleg tega, da za umivanje uporablja ustekleničeno vodo, se Lima strogo drži svoje dnevne rutine glede prehrane, vadbe in drugih potrebnih podrobnosti, da bi bila vedno videti brezhibno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adriana Lima (@adrianalima)

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Neroden poljub Charlene in Alberta Monaškega v javnosti "ne daje podobe iskrene ljubezni", pravi strokovnjak

Priporočamo tudi: Hujšanje z jabolkom: Jabolka so odlična in zdrava izbira za pospešeno izgubo telesne teže in zaviranje apetita

Najbolj brano