7 načinov uporabe sode bikarbone za telo: Te koristne nasvete bi morala poznati vsaka ženska

20. 6. 2024
To so načini, kako lahko uporabljate sodo bikarbono za svoje telo. (foto: Profimedia)
Profimedia

Enostavno in poceni je mogoče negovati telo s sodo bikarbono.

Pogosto pomoč najdemo tam, kjer jo najmanj pričakujemo. Tokrat se kot superjunak razkriva neverjetna soda bikarbona. Razkrivamo, pri čem nam lahko pomaga ta prašek, ki ga lahko kupimo v vsaki trgovini.

Ne spreglejte:

1. Proti pikom žuželk

Sodo bikarbono lahko na kožo nanesete v obliki paste iz ene čajne žličke sode bikarbone in tople vode, takoj pomaga pri pikih žuželk in srbečici.

2. Pri bakterijski okužbi

Četrtino žličke sode bikarbone zmešamo z dvema litroma vode, napitek popijemo dnevno in na ta način zmanjšamo možnost širjenja bakterij.

3. Umivanje in izpiranje zob in ust

Preprosto nanesite sodo bikarbono na zobno ščetko in si umijte zobe, nato dodajte čajno žličko sode bikarbone v majhen kozarec vode in uporabite kot naravno ustno vodico.

4. Proti prhljaju

Sodo bikarbono vtrite v lasišče, nato pa lase umijte s šamponom.

5. Namesto deodoranta nanesite pod pazduho

Pri odstranjevanju neprijetnih vonjav izpod pazduh pomaga tudi soda bikarbona. Le malo ga morate podrgniti po koži pazduhe in pustiti.

6. Proti bolečinam v trebuhu

Pomaga telesu tako, da zmanjša odvečno kislino, ki povzroča bolečine v želodcu. Eno čajno žličko sode bikarbone raztopite v kozarcu in popijte.

7. Piling za stopala

Topli vodi dodajte tri žlice sode bikarbone, nato pa stopala očistite s kamnom za pete, nato pa ga preprosto podrgnite po stopalih in sperite.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Najboljši zeliščni čaj, na katerega so prisegale že naše babice: Redno pitje tega čaja po obrokih sprošča in zagotavlja raven trebuh

Priporočamo tudi: Julia Roberts se je poslovila od svoje značilne rdeče barve las in se odločila za barvo, ki jo je nosila pred leti

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan