6 razlogov, zakaj se vaši lasje hitro zmastijo: Dejavniki, na katera zagotovo ne bi nikdar pomislili

19. 1. 2024
To so razlogi za hitro mastenje las. (foto: Profimedia)
Profimedia

Verjeli ali ne, prepogosto umivanje in prevroča voda sta med najpogostejšimi vzroki.

 

Mastni lasje so težava, ki doleti mnoge ženske. Pri nekaterih je to naravni pojav zaradi povečanega izločanja sebuma (zaščitne plasti lasišča), drugi pa so za to krivi. Če spadate v drugo skupino, lahko težavo rešite in predstavljamo vam navade, ki jih morda počnete narobe.

Ne spreglejte:

1. Lase si umivate s prevročo vodo

Vemo, da si je težko umiti lase s hladno vodo, toda če si lase pogosto umivate z vročo vodo, poškodujete lasišče, saj ga izsušite in pošljete signal žlezam, naj izločajo več maščobe. Ko so dnevi toplejši, lažje prenesemo mrzlo vodo na lasišču, ko pa pridejo hladni dnevi, pa raje uporabljajmo mlačno vodo namesto tople.

2. Prepogosto umivanje las

Pohvalno je, da pazite na higieno, a vsakodnevno umivanje las nikakor ni dobra rešitev, saj izsuši pramene, zato se lasje dokazano bolj mastijo.

3. Uporabljate veliko balzama

Balzam je treba uporabljati previdno in ne pozabite, da ga nikoli ne nanašajte lasišče. Manjšo količino vmasirajte na predel od ušes navzdol in po določenem času dobro sperite z mlačno vodo. Preveč balzama masti lase.

4. Nanašate preveč lepotnih izdelkov

Če želite trajno pričesko, vam bo pomagal lak za lase, tako kot razni geli in pene. Vsi našteti izdelki vsebujejo različne kemikalije, ki vam ob prepogosti uporabi zmastijo lase.

5. Že dolgo niste umili krtače

Sčasoma se krtača za česanje las precej umaže, na njej ostanejo vsi produkti, ki jih nanesete, prav tako maščoba. Če dolgo časa uporabljate isto krtačo in je nikoli ne operete, je jasno, da se bo umazanija z nje prenesla na ščetine.

6. Nenehno se dotikate svojih las

Vaše roke so umazane in pogosto prepotene, zato vse, kar je na njih, prenašate na lase, lasje pa bodo ostali mastni.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Eva Longoria v začetek leta stopila z novo retro pričesko, ki jo je navdihnil Mick Jagger (tako drzne je ne pomnimo)

Priporočamo tudi: Ljubezenski horoskop za leto 2024: Oven bo moral v svoj odnos vnesti več romantike, eno znamenje pa bo imelo izjemno srečo v ljubezni