3 sestavine, ki jih nikoli ne smete uporabljati proti temnim madežem na koži: Težavo poslabšajo in povzročijo kontraučinke

Če se spopadate s pikami in temnimi madeži na koži, nikoli ne uporabite 3 sestavin, čeprav imajo zelo dober sloves, ko gre za preprečevanje staranja in boj proti gubam.

3 sestavine, ki jih nikoli ne smete uporabljati proti temnim madežem na koži: Težavo poslabšajo in povzročijo kontraučinke - Foto: Profimedia

Temni madeži in madeži, sicer imenovani hiperpigmentacija, so vse pogostejša težava, zato ne preseneča, koliko novih laserskih tretmajev se je pojavilo, pa tudi vrhunski izdelki za nego kože, ki obljubljajo rešitev. Nič od ponudbe na trgu pa vam ne bo pomagalo, če v svoji lepotni rutini delate določene napake, ki dejansko izničijo učinek izdelkov proti madežem.

Ne spreglejte:

Kako nastane hiperpigmentacija? Hiperpigmentacija se pojavi, ko koža proizvede preveč melatonina.Najpogostejši vzroki temnih madežev so izpostavljenost UV svetlobi, ki vodi do brazgotin in pospešenega staranja kože. Ta razvpita trdovratna težava bo zahtevala daljše zdravljenje, ki zahteva tako čas kot potrpljenje, in edina stvar, ki ne bo pomagala, je uporaba napačnih sestavin. Tukaj so tri sestavine za nego kože, za katere dermatologi pravijo, da jih nikoli ne smete uporabljati, če se spopadate s temnimi madeži.

Retinol, salicilna kislina in sestavine, ki povzročajo fotosenzitivnost

Nič nenavadnega ni, da vam lepotni strokovnjaki pravijo, da morate pozabiti na retinol, sestavino, ki velja za zlati standard pri negi kože, če imate težave s hiperpigmentacijo in temnimi madeži. Če se jih želite znebiti, lahko tako močni pilingi naredijo več škode kot koristi, še posebej, če je vaša koža sama po sebi občutljiva.

Enako velja za salicilno kislino, še eno močno sestavino, ki lahko dela čudeže pri težavah z aknami, vendar vas lahko tako kot retinol naredi bolj "ranljive" in dovzetne za nastanek novih lis in nepravilnosti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brooke Shields (@brookeshields)

Če pa jih ne želite izključiti iz svoje lepotne rutine, strokovnjaki poudarjajo, da je zelo pomembno uporabljati čim boljšo kremo z zaščitnim faktorjem.

Ti dve sestavini pa žal nista edini, ki lahko povzročita povečano fotosenzibilnost in poslabšanje težave s pegami. Na seznamu so tudi benzoil peroksid in alfa hidroksi kisline/AHA (sem sodijo glikolne kisline, mlečne kisline, citronske kisline itd.), največje ne-ne – dišave.

Izogibajte se dišavam

Kot že poudarjajo strokovnjaki, izdelki za nego kože, ki vsebujejo dišave, niso samo morebitni dražilni dejavniki, če imate občutljivo kožo. Prav tako lahko neposredno vplivajo na hiperpigmentacijo.

Dišave lahko dejansko aktivirajo melanocite (celice, ki proizvajajo pigmente) in poslabšajo temne madeže, zato je priporočljivo, da se jim v celoti izogibate.

Katero sestavino torej uporabiti za temne lise?

Prepričani smo, da smo vas sedaj pustili v dilemi, kaj je dobro uporabiti proti temnim madežem in nepravilnostim na koži, vendar, se strinjajo dermatologi, idealna rešitev obstaja in to je hidrokinon.

Velja za »zlati standard« pri reševanju hiperpigmentacije. Hidrokinon pomaga zbledeti madeže tako, da vpliva na proizvodnjo melanina v koži. Pomembno pa je poudariti, da se uporablja kot ciljna nega na mestih, kjer je potrebno kožo "zbledeti", kot tudi ciklično, zelo pomembno pa je, da ste pod nadzorom dermatologa ali izbranega zdravnika. da bi dosegli najboljše rezultate.

Fotografije: Profimedia

Preberite še:Kraljica Letizia se s svojim najnovejšim videzom pridružuje trendu "Barbiecore": Neonsko rožnata kraljeva obleka izstopa v množici

Priporočamo tudi:Večerje po božičnih praznikih bi morale izgledati tako: Obrok, ki čisti črevesje, pospešuje metabolizem ter vas dodobra nasiti

Najbolj brano