Nasveti, ki bi jih morala za vsakodnevno nego kože upoštevati vsaka ženska

Ne preseneča, da je čudovita, napeta in sijoča koža vsaki ženski v ponos, saj dviguje samozavest in zaokroža vaš celosten lep izgled. A le če zanjo primerno poskrbite – vsak dan.

Lepota, 16. 12. 2016

Nega kože

Tu najdete nekaj osnovnih nasvetov za nego vaše kože, da se boste v njej počutili odlično in izžarevali popoln, brezhiben videz na vsakem koraku.

Danes se vse premalo žensk zaveda, kako pomembna je vsakodnevna nega kože. Nekatere se zadovoljijo že s hitro prho in petimi minutami pred ogledalom. A slej kot prej vsaka ženska spozna, da dodatna pozornost, ki jo nameni vsakodnevni negi svoje kože, le ni odveč.

Nasveti, ki bi jih morala za vsakodnevno nego kože upoštevati vsaka ženska:

1. Odstranite mrtvo kožo

Reden piling telesa vašo kožo navlaži in ustvari sijoč videz. Tako boste preprečili nastajanje in kopičenje strupenih delcev na vaši koži, jo učvrstili in nahranili. Piling velja za zelo prijeten del nege kože, še posebej, ker so rezultati vidni že po prvi uporabi. V primeru, da je vaša koža občutljiva, se izogibajte uporabi grobih pilingov in jih nadomestite z nežnejšimi.

Hiter nasvet: Pripravite si domač piling. Potrebujete: kavno usedlino, ščepec soli in sladkorja ter med ali gel za tuširanje. Piling z naravnimi sestavinami, ki jih ima gotovo prav vsak doma, vam bodo zagotovil takojšnje rezultate.

2. Očistite svojo kožo

Vsakodnevno tuširanje je ključno za vzdrževanje popolne kože. Bodite dosledni in uporabljate izdelke, ki ustrezajo vašim potrebam. Pred izbiro šampona najprej preverite svoj tip lasišča. Če morate šampon uporabljati dnevno, naj bo ta narejen na osnovi koprive ali posebej za mastne lase. Enako pazljivo izbirajte gele za tuširanje.

3. Hidrirajte svojo kožo

Če vprašate osebo s sijočo in gladko kožo, kaj je njena skrivnost, vam bo direktno odgovorila – pravilna izbira kreme. Kar ne drži popolnoma, saj je stanje vaše kože odraz številnih dejavnikov. Kljub temu je primeren losjon osnova dobre dnevne nege. Za osebe s suho kožo so priporočljive goste in mastne kreme, te so odlične tudi za varovanje vaše kože pred močnim mrazom. Dobra krema je zagotovo osnovnega pomena v boju proti kožnim nepopolnostim. Posebne anticelulitne kreme lahko pomagajo odpraviti "videz pomaranče", kreme za obraz za vse starosti pa ohranjajo čudovit videz, ne glede na tip kože.

4. Ne pozabite na prijeten vonj

Čudoviti parfumi so skrito orožje vsake ženske. Ob dobro poznanih vonjih z afrodizičnim učinkom je enako pomembna uporaba dezodoranta prav vsak dan. 24-urna zaščita je pomembna za gospodinje in poslovne ženske. CD dezodoranti zagotavljajo zaščito za ves dan in so primerni za občutljivo žensko kožo. Ne ne bodo prekrili vašega najljubšega parfuma in ne vsebujejo aluminijevih soli, le sadne ali cvetlične arome.

Več informacij na cd-koerperpflege.de.

Najbolj brano