Menopavza: kaj pričakovati in kako se dobro počutiti

Vročinski oblivi, nespečnosti, razdražljivost ... Če so vse vaše asociacije na menopavzo negativne, je čas da vas prepričamo v nasprotno – ob ustrezni podpori je to obdobje v življenju ženske le še ena, le še eno naravno razvojno obdobje. Morda se boste v njej počutili drugače, vendar prav tako lepo, ljubljeno in negovano. Brez pavze!

Promocijsko sporočilo, 21. 10. 2019
Menopavza: kaj pričakovati in kako se dobro počutiti

Specijalistka dermatovenerologije dr. med. Mateja Lisjak svetuje, da v obdobju pred menopavzo – da bi lahko pripravljene pričakale menopavzo – ženske opravijo pregled pri dermatologu: „Ženskam s prvimi vidnimi znaki staranja kože, še posebej pa, ko dosežejo menopavzo svetujem pregled pri dermatologu, ki bo natačno opredelil stanje in tip kože ter stopnjo morebitne aktinične poškodbe kože. Dermatolog mora biti pozoren na izgled in vlažnost kože, globino gub, hrapavost, tonus in povešenost kože, prisotnost znakov aktinične poškodbe kože (napr. solarnih lentigov, teleangiektazij, aktiničnih keratoz). Opozoriti bi moral na opustitev kajenja, ustrezno UV zaščito. Poleg dermatologa naj bi ženske v menopavzi obiskale ginekologa, ki bo ocenil hormonsko ravnovesje. “

Glede na možne simptome ni presenetljivo, da se ženske na splošno ne veselijo bližanja petdesetim. Ker pa je življenjska doba vse daljša, pogosto preživijo kar tretjino svojega življenja v postmenopavzi.

Menopavza je medicinsko opredeljena kot fizična sprememba, ki prizadene vse ženske. Ženske vanjo vstopijo, ko preteče vsaj eno leto brez menstruacije, proces pa se običajno zgodi okoli 50. leta, čeprav lahko nastopi nekje med 45. in 55. letom.

Na to spremembo ne morete vplivati, zagotovo pa lahko izberete, kako se boste z njo soočili. Zato iz Vichyja prihaja sporočilo: petdeseta leta so lahko čudovito obdobje v življenju vsake ženske, menopavza pa je normalno nadaljevanje življenja, v katerem ste še vedno zdrave, negovane, srečne in nasmejane!

Poleg tega, da so Laboratoriji Vichy po 14 letih raziskav in 13 patentih razvili prilagojeno anti-age rutino za nego kože, ki obravnava posebne potrebe kože v menopavzi – linijo izdelkov Neovadiol –, so poskrbeli še za nadaljnje korake za odpravo vseh mitov o tem poglavju v življenju vsake ženske. V okviru projekta #BrezPavze v menopavzi je Vichy ustvaril istoimensko platformo, ki bo služila kot vodič skozi vsa vprašanja, s katerimi se ženske srečujejo, ko se bližajo petdesetim. Z enim ciljem – pokazati, da se vam niti v menopavzi ni treba ustaviti – razen seveda, kadar si to želite.

Na platformi, ki je dostopna na povezavi www.vichy.si/brezpavzevmenopavzi, boste našli številne članke o menopavzi, ki so nastali s pomočjo mednarodnih in domačih strokovnjakov. Tu boste našli nasvete o tem, kako lahko s prehrano, pravilno nego in skrbjo zase omilite nekatere neželene simptome, kot sta izpadanje las ali utrujen videz obraza. Platformo, istoimensko Facebook skupino in možnost postavljanja vprašanj strokovnjakom smo ustvarili zato, da bi doumeli, da se vam s spremembami ni treba spopadati sami, ampak skupaj s tisoči drugih zadovoljnih žensk, ki svojim letom ne dovolijo, da vplivajo na njihove načrte, sanje in dobro počutje!

Platforma #BrezPavze v menopavzi vam bo pomagala bolje razumeti svoje telo in procese, ki jih prestaja v tem obdobju – po mnenju strokovnjakov je to izjemno pomembno za ohranjanje kakovosti življenja.

„ Z ustreznim načinom prehranjevanja in zdravim življenjskim slogom lahko omilimo neprijetne stranske učinke menopavze. Telesno sestavo seveda lahko nadzorujemo predvsem z urejeno ustrezno prehrano ter redno in načrtovano telesno aktivnostjo - poudarja mag. Kaja Teraž, magistrica dietetike in kineziologije na Fakulteti za zdravstvene vede Univerze na Primorskem,“ poudarja mag. Kaja Teraž, magistrica dietetike in kineziologije na Fakulteti za zdravstvene vede Univerze na Primorskem.

Poleg strokovnjakov, drugih žensk in njihovih dragocenih nasvetov ter izkušenj so vam na voljo tudi izdelki iz linije Neovadiol, ki vključuje obnovitveno nego za zrelo kožo in kožo v menopavzi, serume za obraz, pa tudi nego, ki preoblikuje kožo vratu in dekolteja ter ponovno začrta konture obraza. Oktobra boste imeli posebno priložnost, da se prepričate o njihovi učinkovitost, saj bo v lekarnah in v spletni lekarni ves mesec na voljo ekskluzivna promocija – ob nakupu katerega koli izdelka Neovadiol boste prejeli darilno kozmetično torbico Vichy z vzorci izdelkov za nego kože v menopavzi.

Menopavza je naravno zaporedje dogodkov, ki nas, tako kot kateri koli drug mejnik, opominja, da se moramo posvetiti skrbi zase in sebe postaviti na prvo mesto. Pridružite se nam na družabnih omrežjih in platformi, seznanite se z vsemi pomembnimi informacijami za svoje zdravje in pridobite nasvete strokovnjakov, ki vam bodo pomagali olajšati vsakdanje življenje. #BrezPavze v menopavzi!

Najbolj brano