Lasne spletke za svečane priložnosti

27. 12. 2013

Najbolj aktualne pričeske sezone smo prilagodili svečanemu razpoloženju.

Botticellijeva Venera

Za pričesko z izjemnim volumnom in še bolj izjemno teksturo potrebujete likalnik za lase in kos žice premera od 1 do 2 milimetrov (na koncu jo malce zavijte, da lasje ne bodo bežali z nje). Pramene las (ne začnite tik ob lasišču, tam naj bodo lasje gladki) zavijte okoli žice in jih segrejte s pomoč­jo likalnika. Če je žica uvita v obliki črke U, lahko lase zavijate okoli nje v obliki osmice. Za utrjevanje znova uporabite likalnik.

Zviti čop

Spremenite ugled čopa iz nečesa običajnega v nekaj glamuroznega. Naučiti se boste morali le zvijati zvitke. Če želite simetričnost, naredite enega z leve in drugega z desne, nato pa oba spnite v čop, lahko pa si omislite asimetrijo in lase na eni strani glave polagoma zvijate v zvitek (pramen za pramenom), jih s preostalimi lasmi spnete v čop in elastiko skrijete s pramenom las.

Tekstura

lasje

V oprane in delno posušene lase utrite peno za moker videz oziroma izdelke za utrjevanje las, ob čelu jih nato z lasnicami spnite v posamezne pramene. Lase posušite in odstranite lasnice.

Valovito

valovito

Lase posušite s sušilnikom, prečo oblikujte na skrajnem robu čela. Lase počešite na stran in še tople od sušenja ovijte okoli penastih navijalk v obliki osmice. Počakajte uro ali dve in lase spustite.

Pripravek, ki dela čudeže: paprike, kumare in paradižnik bodo rastli kot nori

Razmršeno

razmršeni lasje

Klasična banana naj bo to sezono razmršenega videza. Lasje so lahko videti suhi ali mokri (uporabite izdelke za moker videz). Z mršenjem las začnite, ko bodo lasje trdno speti, saj drugače učinek ne bo tak, kot si ga želite – pričeska se bo le posedla in razpadla.

Pripravila: Petra Windschnurer