6 tehtnih razlogov, zakaj bi morali piti več vode

Saj ste že slišali, da je pitje vode lahko odgovor na vse? Pa poglejmo ...

Lepota, 29. 7. 2016
6 tehtnih razlogov, zakaj bi morali piti več vode - Foto: Profimedia

Vas muči glavobol? Pijte vodo. Imate težave s slabostjo? Pijte vodo. Se borite s pomanjkanjem energije? Pijte vodo. Imate opravka z bolečimi predmenstrualnimi težavami? Pijte vodo. Nekaj resnice je zagotovo na formuli: več vode = več zdravja. Nenazadnje je naše telo sestavljeno iz približno 60 odstotkov vode.

Če še vedno ne verjamete, da lahko pitje vode izboljša vaše počutje, je tu 6 tehtnih razlogov, zakaj bi morali popiti nekaj več kozarcev vode na dan:

1. Boljša fizična aktivnost

Hidracija je neposredno povezana s človeško fizično aktivnostjo. Torej, če želite izboljšati svoj vadbeni čas ali kondicijsko stanje, se prepričajte, če spijete v povprečju od 2 do 2,5 litra vode na dan (35 ml vode na kilogram telesne teže). Tolikšna je namreč priporočena dnevna količina, pišejo na aktivni.si. (http://www.aktivni.si/prehrana/za-aktivne/koliko-vode-moramo-popiti-na-dan/)

2. Izguba telesne teže

Včasih se nam zdi, da smo lačni, v resnici pa nam v telesu samo primanjkuje tekočine. Zavestno prizadevanje za pitje kozarca vode pred napadom shrambe vam lahko pomaga izvedeti, kaj vaše telo dejansko želi – hrano ali pijačo.

3. Umirjenost

Dehidracija ima velik vpliv na to, kakšen bo vaš dan. Še posebej zato, ker lahko povzroča slabost. Pitje dovoljšnje tekočine vam bo pomagalo do čistejših misli in boljšega razpoloženja.

Preberite še: EQUA Active Summer: Ste dobro pripravljeni na aktivno poletje?

4. Preprečite glavobol!

Eden izmed pogostejših simptomov dehidracije je glavobol. Naslednjič, ko vas bo bolela glava, namesto da zaužijete aspirin, spijte nekaj kozarcev vode. Boste videli, vaše počutje se bo spremenilo v trenutku.

5. Naravno čiščenje

Nikar ne zapravljajte denarja in porabljajte celega bogastva za prehranjevalne dodatke in pripomočke, ki zagotavljajo razstrupljanje telesa. Naš odgovor se vnovič glasi: voda. Dodajte ji malo limone in problem bo rešen.

6. Videz in sijaj kože

Voda pomaga pri uspešni obnovi celic. Ne le da dobra hidracija vpliva na zdravje vaše kože, ima tudi zasluge pri njenem sijočem videzu. Koža je naš največji telesni organ, skrajni čas je, da dobro poskrbimo zanjo.

Preberite še: 5 načinov uporabe kokosovega olja v kozmetiki

Najbolj brano