5 nasvetov strokovnjakinje, ki jih morate upoštevati za lep in mladosten izgled kože (eden od njih vas bo šokiral)

Pogovarjali smo se s Paulo Begoun, ustanoviteljico znamke Paula's Choice, ki nam je predala svojih TOP 5 nasvetov za nego kože.

Promocijsko sporočilo, 24. 10. 2022
5 nasvetov strokovnjakinje, ki jih morate upoštevati za lep in mladosten izgled kože (eden od njih vas bo šokiral) - Foto: Instagram

1. Zaščita pred soncem 

Prvi nasvet, ki nas seveda spremlja že od malih nog, je uporaba zaščitnega faktorja na dnevni bazi. Vsi vemo, da UV sevanje pozvroča hude poškodbe kože, zato je dnevna uporaba faktorja obvezna. UV zaščita vedno in povsod (tudi na oblačne dni, saj UV žarkov oblaki ne prestrežejo)!

2. Eksfoliant je obvezen 

Najhitrejši korak do lepše kože so brez dvoma kisline! To so AHA in BHA kisline, ki so najhitreiši korak do lepše, bolj gladke, navlažene in sijoče kože brez nečistoč. Kljub vzbujanju strahu pred kemičnimi pilingi (kot so AHA in BHA kisline), gre za nežen način za odstranjevanje odmrlih kožnih celic, tako s površine kože kot iz globin vaših por. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paula's Choice Skincare (@paulaschoice)

3. Preskočite masaže obraza

Ste vedeli, da lahko prekomerno raztegovanje kože povroči le še več gub? Gua sha, jade rollerji, naprave za masažo obraza, obrazna joga - to so prakse, po katerih posegamo zadnja leta za ohranjanje mladostnega videza. Vse te prakse pa lahko v prekomernem obsegu dosežejo obratni učinek. Vlečenje in raztegovanje kože lahko namreč sčasoma raztegne elastinska vlakna in prepreči ponovno tvorjenje kolagena, kar pa povzroči povešeno kožo. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by H A N N A S C H Ö N B E R G (@hannaschonberg)

4. Dodajte aktivne sestavine

Ne smemo pozabiti na izjemen pomen antioksidantov in prav tako tudi sestavin, ki znajo "komunicirati" s celicami v koži in jim podati navodila, kako naj se "obnašajo".

Med te sestavine spadajo denimo retinol, niacinamid, peptidi in ceramidi. Izdelki Paula’s choice so zato običajno pravi koktejli odličnih sestavin, ki bogatijo tudi naše kozmetične omarice.

5. Kozmetika ni vsemogoča 

Strokovnjakinja in ustanoviteljica znamke Paulas Choice, Paula Begoun, poudarja, da so zaščita pred soncem, serumi in ustrezno čiščenje na žalost omejeni v svojem delovanju.

Dejstvo je, da se bodo leta prej ali slej poznala na vseh nas in kdorkoli pri svojih 70. letih trdi, da ima obraz brez gubic zahvaljujoč X znamki - enostavno laže. Ne verjemite, da je kozmetika vsemogočna. Staranje kože je naravni proces, ki mu žal nemoramo ubežati.

Izdelke Paula's choice najdete na spletni strani www.superskin.si.

Omega+ Complex Cleansing Balm, Paula´s Choice, cena: 30 evrov

Resist Daily Pore-Refining Treatment 2% BHA, Paula´s Choice, cena: 41 evrov

10% Niacinamide Booster, Paula´s Choice, cena: 52 evrov

C15 Super Booster, Paula´s Choice, cena: 59 evrov

Clear Ultra-Light Daily Hydrating Fluid SPF 30+, Paula´s Choice, cena: 42 evrov

Najbolj brano