5 fantastičnih trikov za nego las to pomlad

Ste si vedno želeli videz lahkotne, nedokončane pričeske z razmršeno strukturo in dolgotrajno obstojnostjo vsak dan? Potem pozorno preberite spodnjih 6 fantastičnih trikov za nego las to pomlad!

Lepota, 20. 3. 2017

Moroccanoil

1. Preden se lotite umivanja, ...

Lase dobro razčešite z glavnikom ali krtačo – začnite pri konicah in nadaljujte s česanjem proti lasišču. Tako boste olajšali pranje, saj boste odstranili lase, ki so že odpadli, in hkrati tudi umazanijo, ki se je ujela v predelu lasišča.

Čeprav so lasje 'mrtvi', jih nikoli ne šokirajte z mrzlo ali vročo vodo. Privoščite jim takšno temperaturo vode, kot jo privoščite preostalemu telesu. Lase dobro zmočite in šele nato dodajte šampon.

2. Uporabite elastiko iz mehke tkanine, da bo pritisk na lase blažji

Če nosite čop vsak dan, poskrbite, da bo ta vsakič na drugi višini, saj s tem ne boste obremenjevali ves čas istega dela las. Namreč, elastika, ki stiska lase (sploh če nosite čop vedno na istem mestu), ustvarja drobne zareze, ki slabijo las, dokler ni ta toliko oslabljen, da se dokončno strga.

3. Suhi šampon

Ste tudi vi ena tistih, ki vsaj enkrat tedensko malo 'pogoljufa' zamudno umivanje in sušenje las? Potem imamo dobro novičko za vas!

Blagovna znamka Moroccanoil je razvila in lansirala svoj prvi suhi šampon za vse vrste las, v dveh različicah, namenjenih svetlim in temnim lasem. Obe vsebujeta rižev škrob, ki absorbira odvečno maščobo in odpravlja neprijeten vonj, zaradi česar so lasje v trenutku videti čisti in sveži. Suhemu šamponu za svetle lase je dodana tudi posebna formula, ki zaradi vsebnosti nežnih vijoličnih podtonov izenači oranžne pridihe na korenu las ter poskrbi za najboljši videz svetlih odtenkov. Bonus: prijetno diši po Orientu, čigar vonj je domač in ljub.

Suhi šampon

4. Spanje na svilenem vzglavniku bo precej zmanjšalo poškodbe

In tudi saten bo do las prijaznejši od običajnih materialov, saj mehak in drseč material omogoča, da lasje gladko polzijo. Še bolje bo, če jih povežete v kito ali mehko spnete v figo. In ne pozabite – nikoli ne hodite spat s popolnoma mokrimi lasmi.

5. Svilnati, zdravi in sijoči lasje vsak dan

Sredstvo za nego olje Moroccanoil® je lepotni fenomen, ki poskrbi za čudovit videz las. Izdelek se takoj vpije in zapolni vrzeli v laseh, ki nastanejo zaradi vročine, oblikovanja in poškodb, ki jih povzročajo okoljski dejavniki. Lasje se iz krhkih in lomljivih pretvorijo v močne ter voljne. Od grobih in kodrastih las do briljantno sijočih, gladkih in vodljivih, ki so popolna začetna točka za enostavno stilsko oblikovanje.

Olje

6. Naraven videz kodrov

Gotovo že veste, ampak naj še enkrat povemo: kodralniki močno poškodujejo lase. Dosežejo temperaturo celo do 250 stopinj in več, kar uničuje strukturo lasnega proteina. Če imaš lase vlažne, je lahko škoda še večja – visoke temperature vlago dobesedno skuhajo, kar se vidi kot para, ki uhaja iz likalnika. Sliši se grozno, kajne? Trik je preprost: uporabi popolnoma nov izdelek Beach Wave Mousse, ki ga je Moroccanoil svojim linijam izdelkov dodal ta hip. Tvoja pričeska bo videti lahkotno, nedokončanih in z razmšeno strukturo, obdržala pa se bo dlje časa, kot si lahko predstavljaš.

P.s.: Na tem mestu nujno preizkusi tudi izdelka Dry Texture Spray in Texture Clay!

lasje

Fotografije: promocijsko gradivo

Najbolj brano