Valerija Kelava - Obnorela modni svet

Iz prve vrste je Phillips Fashion Week v Kinu Šiška spremljala tudi ena izmed naj­bolj iskanih manekenk na svetu, Slovenka Valerija Kelava. Prišla je v družbi svoje­ga fanta, modnega oblikovalca Uroša Belantiča.

Valerija Kelava - Obnorela modni svet - Foto: Sašo Radej

Do zadnjega se ni vedelo, ali bo torkovo zadnjo modno revijo Phillipsovega Fashion Weeka med gledalci spremljala tudi Valerija, vendar ni razočarala.

Karizmatična lepotica skrivnostnega videza je v Kino Šiška prišla v spremstvu fanta, modnega oblikovalca Uroša Belantiča, in iz prve vrste spremljala dogajanje. Vse je vestno beležila s fotoaparatom na svojem mobilnem telefonu, po modni pisti pa se je v kreacijah Matevža Faganela sprehodila tudi njena dobra prijateljica, manekenka Anja Krvina, sicer dekle tenisača Blaža Kavčiča. Z Urošem in družbo so z zabave po modni reviji odšli med zadnjimi. Iz Ljubljane, kjer sta bila oba na dopustu, sta se z Urošem že vrnila v Pariz, kjer tudi živita.

Enaindvajsetletno Ljubljančanko Valerijo Kelava na spletni strani Model.com uvrščajo na 26. mesto med 50 najbolj iskanih manekenk, med katerimi so tudi Lara Stone, Anja Rubik, Miranda Kerr in Alessandra Ambrosio.

Valerija je svojo kariero še kot najstnica začela pri blagovni znamki Oktober, par pa sta z Urošem Belantičem, ki je bil eden od soustanoviteljev omenjene blagovne znamke, postala šele po tem, ko je končala srednjo oblikovno šolo v Ljubljani. Vsi, ki se spomnijo njenih začetkov, vedo povedati, da je bila od nekdaj nekaj posebnega, ni je bilo strah nositi odštekanih pričesk, številni pa se je spominjajo tudi po tem, da se je po Ljubljani vozila na rolki.

Ko je začela kariero modela in manekenke, ni imela matične agencije, čeprav jo je snubilo kar nekaj znanih slovenskih modnih agentov, se ni želela vezati z nikomer. Tako kot je skrivnosten njen videz, je skrivnostno tudi dogajanje okoli Valerije in tudi najboljši poznavalci slovenskih modnih krogov ne vedno prav veliko povedati o njej. Medijsko se ne izpostavlja in ne daje intervjujev. Pravi, da njeno življenje ni nič posebnega in zanimivega, posveča se svojemu delu.

Nikoli ni bil njen cilj postati zvezda, ampak ko je dobila priložnost, da dela kot manekenka, jo je zagrabila z obema rokama. Tako smo lahko med drugim izvedeli, da se je v Pariz odpravila sama in brez tako imenovanega booka in že takoj navdušila modne agente v agenciji Next. Že pravo leto v Parizu je dobila veliko dela. Njena prva velika kampanja je bila leta 2010 za modno hišo Prada, istega leta je sledila kampanja za Versace, kjer je stala pred objektivom slovitega Maria Testina, potem pa je sodelovala še pri kampanjah za druge velike modne hiše, kot sta Cerutti in Burberry. Na Versacejevi modni reviji pa tistega leta ni nastopila, saj naj bi bili menda pri agenciji Next zaradi tega, ker jih je zapustila in odšla k neki drugi agenciji, preprečili nastop. Je obraz Missonija za kolekcijo jesen-zima 2011, na modnem tednu v Londonu pa je zaključila revijo Paula Smitha za pomlad 2012, saj je prav tako tudi obraz te blagovne znamke za to kolekcijo.

Andreja Freyer,
fotografije All about fashion, Sašo Radej

Najbolj brano