Neli Štrukelj: "Tema nove kolekcije je nadzor"

V kolekciji se tema nadzora odraža v silhuetah, kjer lahko zaznamo razmerje med ujetim in sproščenim, vidnim in nevidnim.

Neli Štrukelj - Foto: Primož Predalič

Tema, na podlagi katere je modna oblikovalka Neli Štrukelj začela graditi svojo novo kolekcijo, je bil nadzor.

"Gre za široko temo, od nadzora, ki ga sami dopuščamo prek socialnih omrežij in drugih orodij, s katerimi razkrivamo vedno več podrobnosti iz svojega življenja, do drugih sistemov nadzora, ki so se vzpostavili v sodobnem času," pojasnjuje Neli.

V kolekciji se tema nadzora odraža v silhuetah, kjer lahko zaznamo razmerje med ujetim in sproščenim, vidnim in nevidnim. Za kolekcijo je uporabila veliko prosojnih materialov, ki delno skrivajo in delno zakrivajo, temo pa nato naprej razvila še s plastenjem in različnimi barvnimi poudarki.

Večina kolekcije je v toplih barvnih odtenkih, v sami silhueti pa bo mogoče zaznati več odtenkov oziroma plasti iste barve. "Hkrati sem gradila na grafičnih elementih s poudarki na živih barvah, s katerimi sem nato silhueto zaključila."

Novo žensko kolekcijo, ki bo (tako kot druge kolekcije Nelizabeta) v prvi vrsti namenjena urbani sodobni ženski, boste premierno videli v sredo, 16. oktobra, na jesenskem Fashion Weeku Aquafresh.

Špela Sila

Neli Štukelj

Najbolj brano