Miro Misljen: Lunaparki ali prizori za zavesami

Kolekcija pripoveduje zgodbo o družini. Žena živi v skladu s konvencionalnimi normami, predana družini, izrazito pobožna ... najbolj srečna, ko so otroci zdravi in pridni, kadar je dan miren in rutinski. A vendar v njenem življenju obstaja dan, ko rutino zamenja ščemenje v trebuhu.

Nedelja je dan, ko mož/oče svojo družino pelje v LUNAPARK. Dan, ki ženo izbeza iz toge urejenosti in na njen obraz zariše čisto nove poteze. Ki vsako nedeljo presenetijo tudi njo samo. Nedelja v LUNAPARKU je dan, ko življenje dobi nov zalet.

V novi kolekciji sem želel prikazati to družino.  Družino, ki ji želim, da vsak dan začuti vsaj delček vznemirljivega doživetja, vsak dan nosi sijaj v očeh in v vsak dan vnese svoj čarobni nedeljski LUNAPARK.

Osvoboditev vseh ustvarjalnih omejitev in dadaistično kombiniranje  najrazličnejših elementov po principu 'mix & match' je vodilo Mirove nove kolekcije.

Mirov LUNAPARK je park, kjer na videz nezdružljivi in neskladni modeli ustvarjajo nove celine.

Foto: Primož Predalič

Miro Mišljen

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri