Vse najboljše, Elle! Preberite, kaj nam je zaželela Lorella Flego

Lorella Flego nas je tokrat pocrkljala z malce drugačno čestitko. Stavi na moč besede.

Vse najboljše, Elle! Preberite, kaj nam je zaželela Lorella Flego - Foto: Robi Krumpak

Imam zelo poseben odnos do rojstnih dni. Po eni strani mi je praznovanje všeč, ker me spomni na rožnate balončke, dobro penino, darila in prijateljice z obročem Happy Birthday. Po drugi strani pa so prelomnica, ko veš, da nekaj pustiš za sabo, in ne, ni le številka. Prej bi rekla, da je kos življenja. Z revijo, ki jo imate trenutno v roki, imam zelo poseben odnos. Dvakrat sem bila na naslovnici in suvereno lahko rečem, da sta bila ta trenutka vrhunec moje medijske kariere.

Elle je pač Elle, sinonim za modo, lepoto, ustvarjanje, kreativnost in žensko, v smislu ženskega vesolja, kar mi je še posebno všeč. V teh letih sem revijo doživela na zelo različne načine, kot kupka, pozneje kot novinarka, potem kolumnistka, bila sem tudi voditeljica njihovih dovršenih dogodkov, spremljevalka ekipe na tednu mode v Milanu, predvsem pa prijateljica. In povem vam, to je res ekipa z veliko začetnico.

V mojih očeh je v resnici tako, da te revije sploh ne bi bilo, če ne bi bilo toliko čudovite ženske energije. Toliko poguma, truda in inovativnosti, toliko pozitivnih mislih in garanja, da imamo enkrat na dva meseca ta izdelek. Kot modna navdušenka lahko samo še dodam, da bi morala vsaka od nas imeti dobesedno misijo kupiti en izvod, sploh v času, ko je vse samoumevno in imamo občutek, da je dovolj, če klikneš po internetu in izveš vse. Morda to celo drži, a papir je pač papir in priznajmo si, da ima svoj šarm. Tako so se v bistvu stvari začele, s pisano besedo, in tako je tudi prav, da se nadaljujejo.

Živimo v času, ko je povsod veliko negotovosti in hitro se zgodi, da postanejo stvari dovolj dobre ali pač nepotrebne, sploh takrat, ko niso povezane z osnovnim preživetjem. Vedno sem bila mnenja, da ženske potrebujemo tudi nekaj več, tisto piko na i, vrečko sladkorja ob kavi, jagodo na kozarcu penine, rdečo šminko s sijajem, nov parfum, ki diši po zmagi. In ne, za vse te stvari se nam res ni treba počutiti krive ali imeti pomislek, da bi lahko preživele tudi brez njih.

Seveda bi, a po drugi strani, zakaj? V garderobni omari imam res veliko stvari in verjemite, da marsikdaj niti ne vem, kam z njimi. Lahko bi nehala kupovati torbice, čevlje in obleke, a prosim, ne vzemite mi revij. Ne le da so zame okno v svet, so tudi tolažba takrat, ko je dan siv in je vse narobe, saj jih vzamem iz predala in začnem listati. Vedno najdem članek, ki je tam prav zame, za tisti trenutek, s koristnimi besedami in slikami, ki me pobožajo po duši. In, da, imam prednost zato, ker zadevo poznam iz dveh zornih kotov.

Sem bralka, ki ne izpusti niti pol vrstice, pozorna na vse odtenke tistega, ki piše. Moč besed je zame nepopisna, zapomnim si jih leta in leta, kot bi bili citati, ki so se v določenem trenutku zapisali prav zame. In sem piska, kot zdaj, ko imam to neprecenljivo možnost, da se vas dotaknem. Za vsako zadevo, ki jo v življenju zagledamo ali začutimo, se skrivajo zgodbe. Elle jih je imela veliko in ogromno je takih, ki so spremenile način dojemanja estetike. Zelo sem počaščena, da sem lahko del te zgodbe.

Vse najboljše, princesa, in ostani takšna, kot si! 

Fotografija: Robi Krumpak

Preberite še: Grdi sandali in nogavice? To je modna kombinacija, ki je obnorela Instagram

Priporočamo tudi: Tukaj je nova rojstnodnevna številka Elle! Ekipa tokrat o svojem prvem srečanju z revijo

Najbolj brano