V centru Ljubljane svoja vrata odpira Hana Karim studio

Hana Karim, mlada slovenska oblikovalka unikatne keramike, nas je te dni razveselila z novičko, da v centru prestolnice odpira svoj studio.

Dekor, 6. 7. 2017

Hana Karim

Hanin novi atelje na Pražakovi 11 bo prvenstveno namenjen oblikovalkinemu ustvarjanju in delavnicam za vse, ki bi se tudi sami želeli seznaniti s tem krasnim, a zahtevnim medijem.

Ob uradnem odprtju studia, 6. julija 2017, oblikovalka med 10. in 19. uro prireja dan odprtih vrat. Obiskovalci bodo lahko pokukali v novo odprti delovni prostor, prejeli posebne otvoritvene popuste, prvi pa tudi unikatno darilo.

Hana Karim studio

Hana se s keramiko ukvarja že okroglih deset let. Po številnih uspehih njenega keramičnega nakita, se je pred dobrim​a dvema letoma pričela posvečati še oblikovanju uporabne keramike.

Prepoznavni krožniki, skodelice in vaze danes krasijo že marsikateri slovenski dom in s pisanimi barvami ter neskončnimi galaksijami ustvarjajo prav poseben čar.

Hana Karim studio

Želja po lastnem studiu, ki je v Karimovi gorela kar nekaj časa, se je to poletje s pomočjo trdega dela in nekaj sreče tudi uresničila. V njem bo sedaj oblikovalka, ki je po izobrazbi profesorica likovne umetnosti, gostila delavnice in individualne tečaje za tiste, ki si želijo osvojiti veščino lončarstva na vretenu. Kot pravi: "Glina in 'pacanje' namreč prav vsakomur, tudi začetnikom, prinašata odlično sprostitev po napornih delovnih dneh."

Več na hana-karim.com.

Fotografije: promocijsko gradivo

Najbolj brano