To se zares lahko zgodi, če ne sesate pod posteljo (in ja, ogroža vaše zdravje)

To strašljivo dejstvo vas bo pustilo odprtih ust.

 

Dekor, 28. 2. 2022
To se zares lahko zgodi, če ne sesate pod posteljo (in ja, ogroža vaše zdravje) - Foto: Profimedia

Brez ovinkarjenja lahko rečemo, da večina nas - vsaj, ko gre za sesanje - redno čisti le tla in preproge, a temeljito sesanje je več kot le to. Tudi na preostalih površinah doma, ki pogosto ostanejo spregledane, se nabirajo prah, umazanija, bakterije in pršice, kar izrazito vpliva na naše zdravje. Eden izmed skritih zapostavljenih kotičkov je tudi pod posteljo. 

Čeprav so doslej na vaš urnik sesanja pod posteljo vplivali različni dejavniki, kot je denimo količina puščanja dlak vašega hišnega ljubljenčka, je idealno sesati najmanj dvakrat tedensko. Ne samo, da vas bo to odrešilo pogostega generalnega pospravljanja, temveč bo tudi preprečilo kopičenje dlak, prahu, prhljaja in odmrle kože.

Ja, odmrle kože - ste vedeli, da v eni noči na posteljnini in pod posteljo v povprečju pristane kar 12 milijonov naših odmrlih kožnih celic?

Upoštevati je potrebno, da je nenehno vdihavanje teh v kombinaciji s prašnimi delci pogosto povezano z boleznimi, kot je astma - torej, pogosteje kot sesate in preoblačite posteljo, večja je verjetnost izogiba dihalnim in alergijskim težavam.

Preberite še: Ljudje, rojeni v tem znamenju, morajo še posebej slediti svojemu značaju

Priporočamo tudi: Spite na boku? Če boste upoštevali to dejstvo, se boste končno naspali (trik strokovnjakov za spanje)

Fotografija: Profimedia

Najbolj brano