Ko SiSi polepša sobo: Skandinavsko udobje

Tokratna nagrajenka akcije Polepšaj mi sobo je Kristina iz Ajdovščine. Elle Decoration in Silvia Jerman Geelen, lastnica trgovine SiSi, sta preobrazila dnevno sobo Kristinine družinice.

Dekor, 6. 12. 2012
Ko SiSi polepša sobo: Skandinavsko udobje - Foto: Boris Pretnar

Silvio je najprej navdihnila omarica, ki jo je Kristina dobila od babice in jo prebarvala kar sama. »Takšen kos je zelo dragocen in je lahko ključni element sobe, obenem pa smo tako še nadgradili občutek povezanosti starega in novega,« je povedala.

Ker je stena ob sedežni garnituri zelo dolga, je Silvia namesto tapet uporabila nalepko Ferm Living v obliki črnega oblaka z dežnimi kapljami, ki je kot nalašč za pisanje pomenljivih sporočilc s kredami.

V hiši so našli tudi staro, napol pobeljeno mizo, na katero je Silvia postavila origami vazi, ki se lepo dopolnjujeta z origami okraskom Bloomingvile na steni.

Tla po novem krasi črno-bela preproga z neonsko obrobo, v enakem stilu pa prostor diha tudi s pregrinjalom na zofi v sivi barvi in z enako neonsko obrobo. Na svetli sedežni garnituri sta zdaj svoje mesto našli blazini iz nove kolekcije Ferm Living z motivom moškega in ženske. Prijeten kotiček za dva zaključita skodelici za čaj, W in Y.

Dnevno sobo je Silvia odlično povezala z motivom origamija, ki se pojavi še dvakrat, prvič v obliki stropne svetilke iz papirja, drugič kot dekoracija na leseni palici, ki so jo našli v bližnjem gozdu in jo prislonili zraven čudovite omarice. Prav to steno krasijo še nalepke v obliki kvadratov, večjih dekoracij pa zaradi televizorja, ki stoji prav tam, niso želeli dodajati.

Steno nasproti kavča je Silvia opremila s keramičnima krožnikoma Remake, ki zdaj delata družbo belemu jelenu nad kaminom, malce nižje pa za poseben občutek topline skrbi pleten koš za drva Bloomingvile.

Na koncu pa še poseben detajl – razglednice z barvnimi lepilnimi trakovi nad kavčem, ki jih je mogoče poljubno menjati in dajejo prostoru prav zabaven pridih.

Neminljiv danski dizajn poskrbi za preplet starih in novih elementov, s kombinacijo črne in bele prostor ni zasičen, vendar opremljen z ravno prav­šnjo zgodbo, prav to pa po besedah zadovoljne Kristine zdaj dnevni sobi daje poseben pečat.

Besedilo: Manca Čampa

Foto: Boris Pretnar

Najbolj brano