Ne moremo verjeti, v kakšen dom se selita Kate in William (imamo prve fotografije!)

Vse kaže, da želita vojvoda in vojvodinja znova presenetiti javnost.

Dekor, 31. 1. 2022
Ne moremo verjeti, v kakšen dom se selita Kate in William (imamo prve fotografije!) - Foto: Profimedia

Kot najdlje vladajoča monarhinja na svetu je kraljica Elizabeta II v svojih častitljivih 95 letih zbrala precej impresivno zbirko premoženja, med drugim tudi zgodovinske nepremičnine. Navkljub temu, da je Buckinghamska palača kraljičino osrednje prebivališče, je precej časa preživela tudi v znameniti graščini Windsor, ki obsega več kot tisoč sob in vključuje kar 300 kaminov.

Zgrajena davnega leta 1820 s strani angleškega arhitekta Jeffryja Wyatvilla, je t.i. Fort Belvedere v gostkem slogu ena izmed graščin na posestvu Windsor, v kateri Elizabeta II. sicer ni nikoli živela, jo je pa pred kratkim namenila princu Williamu in njegovi srčni izbranki Kate. Čeprav imata vojvoda in vojvodinja Cambriška že nešteto drugih stoletja starih domov, raztresenih po pokrajinah Združenega kraljestva, želita v svoj portfelj domnevno dodati še enega – omenjeno utrdbo Belvedere:

Med letoma 1931 in 1932 je bil v njej dograjen še bazen, teniško igrišče in hlevi. Ponaša se celo s sodobnimi trendi, kot je kopalnica ob vsaki sobani, parno sobo in med drugim centralnim ogrevanjem. Tako je izgledala nekoč:

Do sedaj je bila v najemniški lasti kanadskega milijarderja Galena Westona, ki je, do svoje smrti minulega leta, na posestvu tudi prebival. Njegova družina je v graščini ostala do danes, kar pa se bo, če se vojvodi dokončno odločita, da se preselita v trdnjavo iz 11. stoletja, spremenilo.

Fotografija: Profimedia

Preberite še: To so vitamini, ki pozimi lasem povrnejo življenje (pomembna je nega od znotraj)

Priporočamo tudi: Lepotni trendi za 2022: Kaj bo nadomestilo kožne odtenke šminke in skrbno zapolnjene obrvi?

Najbolj brano