Imate majhno stanovanje? Uporabite teh 8 enostavnih trikov in postalo bo noro šik (tako to počnejo strokovnjaki)

Zadnji Pinterest trendi dokazujejo, da lahko manj zares pomeni več – tudi majhne bivalne prostore lahko prilagodite svojim potrebam ter jih izkoristite do zadnjega kotička.   

Dekor, 8. 1. 2022
Imate majhno stanovanje? Uporabite teh 8 enostavnih trikov in postalo bo noro šik (tako to počnejo strokovnjaki) - Foto: Profimedia

Pri preoblikovanju in reorganizaciji lahko upoštevate naslednje uporabne nasvete, ki bodo ustvarili iluzijo in sobe z omejeno površino vizualno povečali ter povzdignili na višjo raven:

1. Ločevanje prostorov z zavesami

Zlasti, če živite v studio apartmaju, lahko iluzijo dveh ločenih prostorov ustvarite s pomočjo pregrad ali zaves lahkotnih tekstur. 

2. Bele stene

Bela barva povečuje občutek odprtega prostora, ki diha. S to klasično izbiro hkrati omogočate živahnim barvam, da se poigravajo v pohištvenih elementih in okrasnih dodatkih.

3. Rdeča nit barvne palete

Ko izberete ljubo barvo, se skušajte oklepati njenih odtenkov. Izbira predvsem svetlih in nevtralnih bo namreč poskrbela, da se bodo elementi medsebojno ujemali in med štiri stene vnesli spokojen mir.

4. Multipraktično pohištvo

Naj tudi pohištvo postane večnamensko – kopico knjig, ki v vas nosijo sentimentalno vrednost, lahko denimo postavite pod mizo in na površine ostalih pohištvenih elementov.

5. Polica kot pisalna miza

V primerjavi s samostoječo mizo prihrani ogromno prostora, poleg tega pa lahko pod njo pospravite še majhen stol.

6. Dve klubski mizici namesto ene

Manjše mizice lahko poljubno premikate po prostoru in jim s tem celo spreminjate namembnost.

7. Naj visi!

Majhno stanovanje lahko hitro izgubi svoj čar pod težo prenasičenosti s predmeti. Z uporabo stenskih obešalnikov lahko oblačila in dodatke, namesto da bi jih odlagali na stol ali druge površine, priročno obesite na vidno polje.

ELLE izbira: Pozabite na univerzalne obešalnike za oblačila - to je nov izdelek, ki je obnorel splet (+ vemo, kje ga dobiti)

8. Naravni materiali

Z izbiro naravnih materialov bodo prostori na pogled bolj prostorni. Na vidna mesta nato vključite le nekaj dodatnih elementov, ki bodo izstopali.

Fotografija: Profimedia

Preberite še: Imate radi rastline? Bodite prvi in preverite, katerih 6 bo najbolj trendi v letu 2022

Priporočamo tudi: Ali tudi vi obdržite božično dekoracijo dalj časa? Preverite, ali to prinaša nesrečo (nasvet strokovnjaka)

Najbolj brano