Delate od doma? Če boste upoštevali teh 5 noro iznajdljivih trikov, boste naredili veliko več v krajšem času (tako svetujejo strokovnjaki)

Tako lahko domačo pisarno preuredite v prostor, v katerem boste z lahkoto preživeli cel delovni dan.

Dekor, 17. 1. 2022
Delate od doma? Če boste upoštevali teh 5 noro iznajdljivih trikov, boste naredili veliko več v krajšem času (tako svetujejo strokovnjaki) - Foto: Profimedia

Prava domača pisarna je dovolj minimalistična, da v njej ostanemo osredotočeni, v idealnem primeru pa hkrati še dovolj zanimiva, da lahko v njej na plan resnično spustimo vso svojo kreativnost. Pri oblikovanju in urejanju le-te si torej zastavite vprašanja: Kje najraje delate, kaj vas moti in kdaj ste najbolj produktivni?

Prostor za delo od doma naj se izogne vsem motečim dejavnikom in hkrati  ponuja vse, kar potrebujete za nemoteno delo.

Da bi se v njem počutili kar najbolj produktivne, upoštevajte naslednjih 5 nasvetov, ki jih poklanjajo notranji oblikovalci:

1. Igrajte se s teksturami  

Pri urejanju domače pisarne bodite pozorni predvsem na to, da ne ponuja motečih dejavnikov. To pogosto pomeni tudi čim bolj uravnovešeno barvno paleto, kar pa ne pomeni nujno dolgočasnega prostora. Če ga obogatite s prijetno, mehko preprogo, elegantno mizo in udobnim stolom, bo prostor ohranil svojo dinamičnost in bil hkrati še vedno nemoteč.

2. Ulovite pravšnjo barvno paleto

Barvna paleta je torej izjemnega pomena, drži pa, da so domače pisarne pogosto manjši prostor, katerega si lahko dovolite prebarvati v drugo barvo. Če bo vir vašega navdiha ravno sprememba, za premaz uporabite zelene ali mornarske barve, ki ustvarjajo občutek pomirjujočega razpoloženja.

3. Bodite pozorni na toplino svetlobe

Če domače pisarne ne polni vir naravne svetlobe, bodite pri izbiri žarnic pozorni na temperaturo njihove svetlobe. Zadimljena na počutje dokazano vpliva blagodejno in prebuja žilico za kreativnost. 

4. Izkoristite celoten prostor

Vogali so podcenjena prednost katerega koli prostora, tudi domače pisarne. Z njimi si lahko pomagate izkoristiti prostor v polni meri, saj lahko uporabite mizo v obliki črke L ter si tako prihranite več prostora za delo in gibanje.  

5. Dodajte elemente za sproščanje

Sproščanje in delo se na prvi pogled zdita nasprotujoča si pojma, a pika na i domači pisarni so lahko prav elementi dnevnih prostorov. Dodajanje taburejov, klubskih mizic in vreč za sedenje lahko pisarno naredi tako domačo, da boste v njej brez težav preživeli celoten delovni čas.

Fotografija: Profimedia

Preberite še: Ne boste verjeli, da lahko ta Ikein izdelek v resnici uporabljate na 8 načinov (zagotovo ga že imate doma)

Priporočamo tudi: Svetli lasje in prameni bodo vladali v letu 2022: Pokažite svojemu frizerju eno od teh pričesk

Najbolj brano