10 zasukov v kuhinji

Bi radi pregnali dolgčas iz kuhinje? Potrebujete eleganten trik, da obnovite svežino.

Dekor, 1. 11. 2013
10 zasukov v kuhinji - Foto: shutterstock

1. Umetniški porcelan

V prostoru naredite poudarek z izbranim porcelanom. Posvetite se vzorcu, grafiki in svetli barvi. (Čajna kolekcija Nika Stupica, Trgovina Ika, Ljubljana)

2. Mesto za recept

Pobrskajte za zapisi starih babičinih receptov in v fotokopirnici prosite za povečavo. Recept, še bolje več njih, uokvirite in obesite na izbrano mesto. Navdušeni boste nad učinkom starega lepopisja na vaši steni. (Okvirji za slike Ikea, ikea.com)

3. Tudi brisanje je lahko užitek

Stran z navadnimi kuhinjskimi krpami! Na vidno mesto obesite nekaj kuhinjskih krp z igrivimi motivi ali pa eno od sten oblepite s tapeto z vzorcem porcelanastih krožnikov. (Kuhinjske krpe Ferm Living in stenska tapeta Porcelain, Studio Ditte, sisishop.si)

4. Kreativni magnetki

Če ste naveličani običajnih magnetov za na hladilnik, si omislite magnete iz raznobarvnega trikotnega kartona, ki jih lahko sestavljamo v poljubne oblike in vzorce. (Magneti Tatlin, Kidsonroof, thekidwho.eu)

5. Življenje v rožnatem

Presenetite goste z barvo, ki je v kuhinji ne bi pričakovali. Naj vam namignemo: nežno rožnata ni le za deklice, veliko veselja lahko prinese tudi v življenje vsake izkušene gospodinje, pa naj zveni še tako pocukrano. (Mešalnik Artisan, KitchenAid, mimovrste.com)

6. Les je res lep

Poživite kuhinjski pult z modernimi lesenimi pripomočki. Izberite takšne, ki bodo imeli poleg estetske tudi funkcionalno vrednosti. (Set lesenih kuhinjskih pripomočkov Leis, leis.si)

7. Reciklirajte

Preprosta okoljevarstvena ideja ter reciklirane steklenice – in že je pred vami izdelek, ki nam je nadvse všeč in bo v oko padel marsikateremu obiskovalcu vaše kuhinje. Svoji sosedi boste z veseljem izdali, kje ste jih dobili. (Steklene shranjevalne posodice Trio, iz kolekcije Vetro, Slow design, slow-design.it)

8. Kuhinjska zgodba

Izberite motive sadja, zelenjave, konzerv ali drugih živil, jih združite pod naslov Moja kuhinja in z njimi zapolnite primeren prostor, na primer vrata kuhinjske omare. (Polaroidne fotografije na Forexu, Miha Cvek, mihacvek.com)

9. Večna zelišča

V najbolj dolgočasen kuhinjski kot namestite nekaj zelišč. Bodite zelo izvirni in lonček skrijte v prikupno vrečko iz recikliranega materiala iz katere bo buhteče gledal šopek zelenja. (Vrečke Hendee Pike mike, xs, Kaaita, kaaita.com)

10. Pločevinasti dekor

Na bolšjem trgu pobrskajte za starimi reklamnimi pločevinastimi škatlami. Postavite jih na vidno mesto in v njih shranite piškote, vrečke čaja, testenine ... Bolj izbirčni si lahko omislite škatle z oblikovalskim podpisom. (Set pločevinastih škatel za piškote Orla Kiely, orlakiely.com)

Pripravila: Nina Pretnar

Najbolj brano