Let it be Stella

29. 3. 2010

Končno sem se prebila skozi vse, ampak res skozi vse kolekcije za jesen in zimo 2010. Ob vseh službenih dolžnostih ta in prejšnji mesec, še sama ne vem kako mi je uspelo pregledati približno 15.000 fotografij.

Trendi so zabeleženi, končno pa lahko odgovorim tudi na vprašanje, ki mi ga prijateljice vedno zastavijo takoj, ko se vrnem iz Milana: “Kdo ti je bil najbolj všeč? “ Jaz pa kot vedno:“ Počakajmo še na Pariz, pa vam povem.“

Kakorkoli, po težki borbi med Celine, Lanvinom in Stello McCartney sem se odločila za slednjo. Prepričale so me povsem noslijve, neobremenjene, sila preproste, a nadvse močne kombinacije.

Ko je nekje na sredini, na pisto prikorakala manekenka v oprijetih črnih hlačah in malce ohlapnem puloverju, sem vedela, da bo seksi stil prihodnosti navduševala inteligenca ženske. Mene je prepričala.

Mogoče res ni bilo težko, kajti prav ta kombinacija je na vrhu mojih priljubljenih že dve sezoni zapored. Pa vseeno, lepo jo je bilo brez nepotrebne krame (beri dodatkov) videti tudi na pisti.

Dih jemljoči so bili tudi enostavni, minimalistični plašči v sivi in kamelji barvi z enim samim krojaškim detajlom na V izrezu.

Igra skrivanja in odkrivanja, ki si jo je Stella privoščila z organco prek neprosojnih materialov in čipk pa je bil zame vrhunce kolekcije.

Glasujem še za preveliko jopico pod katero razen perila ni nič. Kljub zimi vas ne sme zapeljati misel, da bi si spodaj omislile hlačne nogavice in bog ne daj pajkice (tem je v prihajajoči sezoni jesen in zima dokončno odzvonilo). Vem, da bo težko, a se je za učinek, ki ga bo stajling pustil, velja potruditi.

Še bolje, zgolj v jopici, salonarjih in satenastem perilu zakorakajte v pomlad in prehitite modo.

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc