Kraljica poletja, osvežilna in sočna lubenica, je v vročem času marsikomu najljubši sadež. Lubenica bo postala še bolj sočna in okusna z enim dodatkom, ki ga zagotovo imate v svoji kuhinji.
Lubenica poleti prinaša odlično osvežitev, obožujemo pa jo tudi zato, ker hidrira telo. Kadarkoli potrebujete nizkokalorično osvežitev, je najbolje, da posežete po lubenici, ki ste jo ohladili v hladilniku.
Z enim nepričakovanim dodatkom bo lubenica postala še bolj okusna in sočna: narezane koščke lubenice preprosto začinite z malo soli.
Morda se sliši nenavadno soliti voden sadež, kot je lubenica, a spomnite se klasične italijanske kombinacije dveh živil, ki se odlično ujemata – soljenega pršuta in melone.
Poleg tega, da bo dala lubenici neustavljiv sladko-slan okus, bo sol pravzaprav še dodatno poudarila sladkobo lubenice, zaradi česar boste sadno kraljico poletja še bolj vzljubili.
Lubenica pa ni edino živilo, ki mu dodamo sol popestrimo okus – z malo soli je priporočljivo začiniti tudi zeliščne čaje.
Fotografije: Profimedia