Z motnim jabolčnim sokom in mareličnim žganjem.
Le malo stvari je bolj prijetnih od toplega koktajla in vroč masleni rum - s toplimi začimbami, bogatim maslom in temnim rumom - ni izjema. Vroči rum z maslom izvira iz kolonialnih časov. V petdesetih letih 16. stoletja so ameriške kolonije začele uvažati melaso z Jamajke. Zato so v Novi Angliji začele nastajati destilarne ruma, kar je privedlo do popularizacije ruma v napitkih in jajčnem likerju ter do nastanka vročega ruma z maslom, ki ga obožujemo povdos po svetu.
Ena (od mnogih!) stvari, ki nam je všeč pri vročem maslenem rumu, je, da lahko osnovo pripravite vnaprej. Začinjeno masleno zmes, lahko pred uporabo pripravite in ohladite za cel teden.
Preberite še:
- Govori se, da za oblačila letno porabi 66.000 evrov: Kaj Kate Middleton naredi z dizajnerskimi oblačili, potem ko jih nosi?
- Znana Slovenka v dilemi: od doma s hlačami ali brez?
Sestavine:
- 50 g nesoljenega masla
- 10-12 klinčkov
- 1 pomaranča
- 1 liter nesladkanega motnega jabolčnega soka
- 500 ml belega ruma
- 250 ml mareličnega žganja ali Cointreau
- 1 cel muškatni orešček (po želji)
Priprava:
Ta koktajl je najboljši zimski koktajl, ki vas bo takoj ogrel po dnevu na prostem.
- Maslo dajte v ponev na nizki temperaturi, dodajte nageljnove žbice in z lupilnikom odstranite lupino pomaranče.
- Ko se začne peniti, dodajte jabolčni sok, iztisnite pomarančni sok in nato vlijte rum in marelično žganje (ali Cointreau).
- Pustite vreti, nato pa izklopite ogenj in prelijte v vrče ali kozarce ter po želji odstranite pomarančno lupino. Na koncu po želji naribajte muškatni orešček.
Novo na Metroplay: Ajda Rotar Urankar in David Urankar iskreno o zakonu in težki življenjski preizkušnji