Je kamilični čaj novo orožje proti gubam, oblinam, utrujenosti in celulitu? Jessie Inchauspé, strokovnjakinja za dvig sladkorja v krvi, ki ima na Instagramu 2,5 milijona sledilcev, nam je povedala, kako.
Kamilični čaj naših babic je pravkar razkril svojo največjo skrivnost...
Jessie Inchauspé, biokemičarka, ki stoji za spletno stranjo Glucose Goddess, ki ima 2,5 milijona naročnikov, vse življenje spremlja skoke ravni sladkorja v krvi in ugotavlja, katera živila jih lahko zmanjšajo... Kamilica je očitno ena od njih.
Ne spreglejte:
- Ali kava zviša ali zniža krvni tlak? Znano je, kako dejansko vpliva na telo in kdo ne bi smel spiti več kot 1 skodelice na dan
- Modno poznavalko boste to jesen prepoznali po eni jakni: Trendovski model prispel na police vseh high-street znamk
- Tako lahko nosite 'oversize' suknjič in še vedno poudarite svojo postavo (modni namig Maje Keuc)
Dvig krvnega sladkorja = gube + celulit
Jessie poudarja, da "skoki krvnega sladkorja po zaužitju sladkorja povzročijo tri fiziološke procese: izločanje inzulina, vnetja in pospešeno staranje. In ti trije procesi so vzrok za: hrepenenje, stalno lakoto, utrujenost, staranje, gube, akne, motnje spanja, sindrom policističnih jajčnikov in seveda razvoj sladkorne bolezni na tihem". Ne smemo pozabiti, da visoka raven sladkorja v krvi poveča tudi skladiščenje maščob in nastanek celulita.
Kamilica, naša nova zaveznica proti sladkorju
Na svojem računu na Instagramu je pravkar predstavila novo študijo, ki je pokazala, da uživanje kamilice po jedi pomaga izboljšati raven sladkorja v krvi. Rezultati so celo presenetljivi, saj se je pri udeležencih, ki so 8 tednov uživali kamilico, raven glukoze v krvi znižala za 11 %, raven inzulina za 32 % in raven holesterola za prav toliko. Zmanjšalo se je tudi splošno vnetje.
Skrivnosti kamiličnega čaja?
Katere so prednosti kamilice, ki pojasnjujejo takšne rezultate? Jessie meni, da obstajajo 3:
- Kamilica zmanjša hitrost pretvorbe ogljikovih hidratov v glukozo
- zmanjša količino glukoze, ki jo absorbira črevo
- visoka vsebnost antioksidantov zmanjšuje vnetja
Uživamo ga lahko v različnih oblikah: kot izvlečke ali eterična olja. Najbolj praktična rešitev pa je poparek kamilice, ki so ga priporočale že naše babice in ga lahko po okusu začinimo s cimetom, kardamomom, limono ali ingverjem. Pijte ga vročega ali hladnega: na učinkovitost napitka to ne vpliva. Vendar brez sladkorja...
Fotografije: Profimedia