Če mislite, da je finta v znamki ter kockah sladkorja in kolačkih, postreženih na najbolj finem porcelanu, se motite. Čaj je resno opravilo (vprašajte kraljico)!
Ne opletajte s skodelico
Ko ne pijete, postavite skodelico nazaj na krožnik, ki naj ostane na mizi. Takšen je bonton, hkrati pa boste svileni prt ubranili pred madeži.
Ne vrtinčite čaja ves čas
Nežno ga 'zavrtite' v smeri urinega kazalca – od položaja 6.00 do 12.00. Izognite se tudi cingljanju z žličko po porcelanu krožnička ali robu skodelice. Prefinjenost je ključnega pomena.
Prtički štejejo
Ko se usedete, si prtiček položite v naročje; če morate med čajanko vstati, ga odložite ob strani mesta, kjer sedite. Preden se odpravite, je vljudno, da ga lepo zložite.
Ne razmesarite kolačka
Zapomnite si: čeprav so majhni, niso primerni za en sam ugriz, zato ne tlačite celih v usta. Položite ga na svoj krožnik in prerežite na pol, pri tem pa pazite, da ne razpacate marmelade.
Pripravila: Katja Vidrajz
Fotografije: Unsplash.com/Anete Lusina
Preberite še: Mesečni horoskop SEPTEMBER 2017 (služba, ljubezen, počutje)
Novo na Metroplay: "Materinstvo ti da novo dimenzijo organizacije, produktivnosti in empatije" | Sonja Šmuc